KANUNLA ALINAN HAKLAR KÖYLÜYE GERİ VERİLECEK!

CHP Gurup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili 1. Bölge Milletvekili adayı Akif Hamzaçebi Şile ziyaretinde önemli açıklamalar yaptı.

KANUNLA ALINAN HAKLAR KÖYLÜYE GERİ VERİLECEK!
KANUNLA ALINAN HAKLAR KÖYLÜYE GERİ VERİLECEK!

CHP Gurup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili  1. Bölge Milletvekili adayı Akif Hamzaçebi Şile ziyaretinde önemli açıklamalar yaptı.

Büyükşehir yasasıyla oy uğruna mahalle yapılan köylerin eski haline döneceği müjdesini verdi.

Hamzaçebi;Hükümetin Büyükşehir olarak ilan edilen illerdeki,tüm köyler mahalleye dönüştürüldü. Köy ilişkilerinin ve kültürlerinin sürdüğü yerlerde kanun çıkartarak ben sizi mahalle yaptım demek doğru değildir Hamzaçebi belki bir şekilde kabul edile bilirdi bu eğer köyde yaşayan vatandaşımız daha iyi hizmet alacak diyeceksen elbette buna kimse itiraz etmez ama daha iyi hizmet almak biryana dursun eskiden köy statüsündeyken aldıkları hizmetten geri kaldılar, geçmişte köy tüzel kişiliklerinin taşınmazları vardı buralar kiraya verilip bir gelir elde ediyorlardı, şimdi bütün o taşınmazlar belediyelere geçti köylü bu gelirden artık mağdur kaldı, kendi çapında verdikleri hizmetleri veremez hale geldiler, biz CHP iktidarında köy yaşamanın sürdürüldüğü ve o özelliği koruyan yerleri yeniden köy statüsüne dönüştüreceğiz dedi.

Köylünün daha çok gelir elde etmesi ve refahının artırılmasıdır köyü mahalle yapmakla köylünün refahı artmadı tam aksine geriye gitti ayrıca Belediye hizmetlerinden yararlanamaz hale geldiler Beykoz a gidiyorum orada da sorun aynı bizim mahalle olmamamız lazım bizi köy yapın diyorlar başka illere gidiyorum sorun aynı ,Şile’de sorun aynı bu nedenle köylünün refahı için daha iyi gelir elde etmesi için köylünün taşınmazları,köylünün tüm hakları kendisine verilecektir dedi.


  

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 20:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER