Kadir Gökmen Öğüt, Torbadan Sürpriz Yumurta Çıktı

CHP’Lİ ÖĞÜT’TEN AKP’YE ARAZİ TRANSFERİNE TEPKİ: TORBA’DAN SÜRPRİZ YUMURTA ÇIKTI

Kadir Gökmen Öğüt, Torbadan Sürpriz Yumurta Çıktı

CHP’Lİ ÖĞÜT’TEN AKP’YE ARAZİ TRANSFERİNE TEPKİ: TORBA’DAN SÜRPRİZ YUMURTA ÇIKTI

ADALET VE KALKINMA PARTİSİNİN ADI ACABA "BİR MÜTEAHHİDİ KALKINDIRMA PARTİSİ" OLARAK DEĞİŞTİRİLECEK Mİ ?

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Meclis Genel Kurulu’nda Torba Yasa görüşmeleri sürerken AKP’nin getirdiği son dakika önergesi ile ilgili sert eleştiriler yöneltti.
CHP'li Ataşehir Belediyesi’nde bulunan Finans Merkezi arazisinin AKP’li Ümraniye Belediyesi'ne bağlanmak istenmesini “Sürpriz Yumurta” olarak niteleyen Öğüt, yapılmak istenenin bazı müteahhitleri harçtan kurtarma ve rant operasyonu olduğunu dile getirdi.

“İnsanların iradesini çalıyorsunuz, demokrasiye olan güvenini maalesef yok ediyorsunuz” diyen Öğüt, gerekirse Anayasa Mahkemesi’ne gideceklerini sözlerine ekledi


KADİR GÖKMEN ÖĞÜT'ÜN MECLİS KONUŞMASI


KADİR GÖKMEN ÖĞÜT (İstanbul) - Sayın Başkanım, değerli milletvekilleri; şimdi, "torba yasa, torba yasa" dediniz, torba yasayı hakikaten tam torbaya ve çorbaya çevirdiniz.

Aslında, öğretmenlerin, Soma'nın ve vergi affı diye getirdiğiniz bu yasanın içine işinize gelen her şeyi soktunuz. En son sürpriz yumurta çıktı bugün. Sürpriz yumurta neydi? Normalde Ekim ayında toplanmasına karar verilen Meclis öğretmenlere kadro verelim, Soma'daki haksızlıkları engelleyelim diye acile alındı. Aciliyetiniz anlaşıldı! Sürpriz yumurta ortaya çıktı. Sürpriz yumurta ne?

"Ağaoğlu'nu nasıl ihya ederiz?" Birden bire çıktı. Ekimde toplansaydı, yirmi gün sonra bu kanun çıksaydı, bu komisyonlardan geçseydi, bu Bakanınızın haberi olsaydı, 2008'den beri sürüncemede olan bu alanı tekrar tartışarak, Mecliste, komisyonlarda tartışarak yapsaydık ne kaybederdiniz? Kayıp şu olurdu: Orayı yapan müteahhit Ataşehir Belediyesine yani devletin kesesine harçlar verirken Ümraniye Belediyesine harç vermiyor, bütün mesele bundan kaynaklanıyor.

 Şu anda dünyanın en kıymetli arazisi, Türkiye'nin demiyorum dünyanın en kıymetli arazisi. Bu arazinin adı "Ataşehir Finans Merkezi" Ümraniye Finans Merkezi değil arkadaşlar; sizlerin ismini koyduğunuz şeyin adı "Ataşehir Finans Merkezi." Burası Barbaros Mahallesi…

Buradaki bütün mesele "Ben size gösteririm." diyen müteahhidin, "Ben bu harçları nasıl vermeyeceğim?" diyen müteahhidin bugün acil olarak bu Mecliste bu gündeme getirmiş olması.

Şimdi, burası yıllardır Barbaros Mahallesi. Ben bu bölgede yaşayan bir arkadaşınızım. Bu bölgede kalan alanda 300 hane var, 900 kişi yaşıyor. Buranın bütün temizlik, belediye hizmetlerini Ataşehir Belediyesi yapıyor. Ama, Ataşehir Belediyesinin taa 5747 no.lu Kanun'la kadastro sınırları belirlendiği hâlde 22/7/2008'de birden bire Ümraniye Belediyesi toplanıyor "Burayı Ataşehir'den alalım, Ümraniye sınırı yapalım" diyor. Büyükşehir Belediyesiyle birlikte bunu yapmaya çalışıyorlar ve bir mahkeme süreci başlıyor. Mahkemeye veren -Mustafa Ağabey siz yanıltıyorsunuz, Mustafa Bey yanıltıyor sizi veyahut da onu yanıltıyorlar- Emlak Konut arkadaşlar, Ataşehir Belediyesi değil. Oradaki mahkemede Ataşehir Belediyesi orayı savunan, kendi yeri olduğunu savunan bir belediye.

O yüzden, değerli arkadaşlarım "Ekimde gel." diyorsunuz, erkene alıyorsunuz. Bu bahaneleri aynı şekilde bu haritalarla, daha büyük haritalarla Yenimahalle Belediyesini bölerken yaptınız yani demokrasi hırsızlığı için, oy hırsızlığı için.

İnsanların iradesini çalıyorsunuz, demokrasiye olan güvenini maalesef yok ediyorsunuz.


Değerli arkadaşlarım, burada birtakım demagojilerle bu işin altından kalkmak mümkün değil. Öğretmenleri, Soma'yı, vergiyi bahane ederek bu kanunu araya çıkarmanızı, en aşağısından kötü niyet olarak belirtiyorum. Yirmi gün sonra bu Meclis toplanacak ve bu Meclis tekrar komisyonlarda görüşerek bunu çıkarabilir. Orası yıllardır Barbaros Mahallesi. O mahallede bunu yapmanızı, bu kadar milletvekilini bu kanun için, bu madde için toplamanızı, sadece ve sadece sizin vicdanınıza bırakıyorum. Bunları sokaklarda sordukları zaman vereceğiniz cevapları çok merak ediyorum.

Değerli arkadaşlarım, burada yine bir şey söylemek istiyorum. Bu mahallenin adını değiştirirken verdiğiniz bahaneleri bir daha bir daha kabul etmiyorum. Anayasa Mahkemesine gideceğimizi söylüyorum. Bu anlaşmayı bozduğunuz için, bu Meclisteki insicamı bozduğunuz için sizi kınıyorum. Şunu da söylemek istiyorum: Adalet ve Kalkınma Partisinin adı acaba "bir müteahhidi kalkındırma partisi" olarak değiştirilecek mi diye de sormak istiyorum.

 Bundan da hicap duyarım, çok üzülürüm. Vicdanlarınıza sesleniyorum, bunun bir an önce kalkmasını istiyorum.Hepinize saygılar sunuyorum. Teşekkür ederim.

KADİR GÖKMEN ÖĞÜT MECLİS KONUŞMASI, VİDEOSU



Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 22:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER