GÜRSEL TEKİN AÇIKLAMADA BULUNDU

GÜRSEL TEKİN AÇIKLAMADA BULUNDU

GÜRSEL TEKİN AÇIKLAMADA BULUNDU
 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''Olabildiğince bugüne kadar parti içi tartışmaların içinde olmadım. Asla ve asla partim yıpranmasın diye tüm haksızlıklara rağmen partim yara almasın diye hep içime attım. Şimdi görüyorum ki daha 8 ay önce birbirlerini boğazlayanlar, birbirleriyle kavga edenler, şer odakları şimdi bir araya gelmiş'' dedi.

Tekin, kurucu başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Evleri'nin (CHE) Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen yıl sonu şölenine katıldı. Buradaki konuşmasında Tekin, Türkiye'de Deniz Feneri Derneği'ne tanınan toleransın kendi derneklerine tanınmadığını savundu.

Yarın seçim olacakmış gibi bütün örgütteki arkadaşlarıyla sokaklarda olacaklarını kaydeden Tekin, ''AK Parti'nin ötekileştiridiği, yok saydığı insanlarla bütünleşmek CHP'nin namus borcu olacaktır. Siz 25 yıl sosyal demokratlarıyla, işçisiyle, köylüsüyle yoksuluyla bütünleşmeyeceksiniz. Onlar yok sayacaksınız. Onları AKP'nin arka bahçesi gibi göreceksiniz. Sonra dönüp diyeceksiniz ki, 'ey Kemal Kılıçdaroğlu 3 ayda niye düzeltemediniz.' El insaf demezler mi size? Bizler 25 yıldır şerefle görev yaptığım bu siyasi kurumda hiçbir dönem kimsenin yan arkadaşı olmadım, hep yol arkadaşı oldum. Ben ve arkadaşlarım Kemal Kılıçdaroğlu'nun sonuna kadar yanında olacağız, sonuna kadar başaracağız'' dedi.

Tekin, yarın MYK toplantıları olduğunu hatırlatarak, ''Toplantıdan sonra bütün sabır şeylerimi kontrol ederek genel başkanımın izniyle ne konuşacağımı sizler de merakla bekleyeceksiniz. Olabildiğince bugüne kadar parti içi tartışmaların içinde olmadım. Asla ve asla partim yıpranmasın diye tüm haksızlıklara rağmen partim yara almasın diye hep içime attım. Şimdi görüyorum ki daha 8 ay önce birbirlerini boğazlayanlar, birbirleriyle kavga edenler, şer odakları şimdi bir araya gelmiş'' diye konuştu.
 
-SORULARI YANITLADI-
 
Şölen çıkışında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tekin, 2007 yılında CHP İstanbul İl Başkanı olduğu sıralarda aynı zamanda özellikle sosyal yaşamdan yoksun bırakılmış bölgelerde CHE projesi başlatarak bu projenin başkanı olduğunu anlattı.
Projenin önemli bir proje olduğunu belirten Tekin, şunları söyledi:

''Bu projenin maksadı özellikle büyük kentlerde sosyal yaşamdan yoksun bırakılmış, tiyatroların, sinemanın, sanatın olmadığı yerlerde biraz önce izlediğiniz gibi nasıl binlerce tiyatrocu, sinemacı, bağlamacı,, nasıl binlerce o ötekileştirilmiş mahallelerde gençlerin hayata kazandırılmış olduğunu gördünüz. Yine 50 bine yakın kadınımıza hizmet verdik. Bu projenin arkasında kamu kaynakları yok, bu projenin arkasında devlet desteği yok. Bu proje sadece ve sadece inanmış insanların katkı sunmuş olduğu bir projedir. Bu projeyi kapatma talimatı benim arkadaşlarım tarafından geldiğini ilk kez sizinle paylaşıyorum. Daha sonra bu projenin partinin değil bir derneğin yönetiminde olduğunu fark edince el çektiler. Bu ne acı bir şeydir.''

Bir gazetecinin ''İçerideki konuşmanızda şer odaklarından bahsettiniz. 'Birbirini boğazlayan şer odakları' ifadesini kullandınız. O şer odakları kimdir?'' şeklinde yönelttiği soruya Tekin,
:
 ''25 yıldır şerefle siyaset yapmış olduğum CHP'de bu güne kadar ben, sayın genel başkanım dahil olmak üzere partinin kurumsal kimliğine zarar verebilecek bir tek kelime etmiş değiliz. Yani bu önemli projenin bile kapanması talimatı verilirken sessiz kalan bir insanım. Şimdi örgütlerden sorumlu 3 aylık bir genel başkan yardımcısıyım. Dehşetle izliyorum, kamuoyunda, basında, medyada, televizyon, televizyon koşan arkadaşlarımız keşke seçim arifesinde sokaklarda sayın genel başkanımız gibi, ilçe başkanlarımız gibi sokakta koşturabilselerdi. Ama bugün televizyon televizyon koşup partinin kurumsal kimliğini zedeleyenler, hiç kusura bakmasından bundan sonra bu partide disiplin de işleyecektir, demokrasi de işleyecektir. Demokrasi işleteceğim diye partinin kurumsal kimliğine zarar veren arkadaşlarımızı genel başkanımız uyardı, ben de örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak uyarmak istiyorum.''
Tekin, bir gazetecinin, ''Eleştirileri kabul etmiyor musunuz? eksen kaymıyor mu? muhazafakarlaşmıyor mu? gelen eleştiriler hep bunlar'' şeklinde yönelttiği soruya ise, eleştirilerin hiçbirine katılmadığını belirterek, ''Eğer burada biraz önce gördüğünüz insanlarla kaynaşmak, bütünleşmek eksen kaymasıysa bunlar sonuna kadar devam edecek'' dedi.

 ''CHP'de Kurultaya gidilirse nasıl bir sonuç çıkar. CHP'nin bundan sonraki geleceği ne olur?'' şeklinde sorulan soruya ise Tekin, CHP'nin geleceğine hiç bir şey olmayacağını, CHP'nin bir çınar olduğunu kaydederek, ''CHP nasıl bu güne kadar hayatını devam ettirmişse, bu günden sonra da devam ettirecektir. CHP'de bu güne kadar özellikle 1992'den sonra 15 kurultay yapılmıştır. 15 tane kurultay keşke partideki bütün bu sorunları çözebilseydi. 16.'sı olabilir. Onun için Kurultayın olacağını zannetmiyorum. Ben bu güne kadar yani kurultay talep etmesi gereken il başkanlarımızın, kurultay delegelerimizin böyle bir talebinin olmadığını, sadece milletvekili olamayan arkadaşların bu taleplerinin olduğunu görüyorum. Bu da çok acı bir şey'' diye konuştu.
''Bu kasıtlı bir şey mi?'' şeklinde sorulan soruya da Tekin, ''Kasıtlı anlamında bir şey söylemek istemiyorum ama konuşanlara baktığınızda milletvekili olamayan arkadaşlarımız'' dedi.

Yarın Merkez Yürütme Kurulu toplantısı olduğunu hatırlatan Tekin, MYK'dan sonra genel başkanın izni olursa bir çok şeyi paylaşacağını kaydederek, ''CHP yoluna devam ediyor, CHP'de hiçbir sorun yok. Sadece ve sadece niye vekil olamadım diyen arkadaşlarımızın mücadeleleri olabilir. Buna da saygı duyarım. Ama bunu mümkünse televizyon kanallarında tartışmadan yaparlarsa daha çok saygı duyarım'' diye konuştu.
Tekin, 12 Haziran seçimlerinden sonra partiye yönelik yapılan, özellikle parti içi yapılan eleştirilerin de sorulması üzerine de, ''Kim eleştiriyor, Örgüt mü? İl başkanları mı? İlçe başkanlarımı? Seçmen mi? işte burada insanlar. CHP örgütlerine güvenimiz sonsuz. CHP'de hiçbir ideolojik tartışma söz konusu değildir. Türkiye'nin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER