CHP'de kurultay tarihi belli oldu

CHP, cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından başlayan tartışmaların gölgesinde kurultaya gitme kararı aldı. CHP 5-6 Eylül tarihlerinde Ankara Ticaret Odası'nın kongresi salonunda kurultay yapacak.

CHP'de kurultay tarihi belli oldu
CHP'de kurultay tarihi belli oldu

CHP, cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından başlayan tartışmaların gölgesinde kurultaya gitme kararı aldı. CHP 5-6 Eylül tarihlerinde Ankara Ticaret Odası'nın kongresi salonunda kurultay yapacak.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK, 5-6 Eylül tarihlerinde kurultay yapılmasına karar verdi.

Açıklamayı saat 14.00 başlayan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından Parti Sözcüsü Haluk Koç yaptı. Koç, dar kampsamlı bir tüzük değişikliğinin düşünüldüğünü de söyledi. "26-27 Şubat 2012 tarihinde CHP bir tüzük değişikliği gerçekleştirmişti. Burada parti içi demokratikleşme adımları satılmıştı. Bugüne kadarki süreçte, yeni tüzükte uygulanan maddelerle ilgili bazı aksaklıklar çıktı. Şimdiyse, sürece bağlı olarak, bazı tüzük değişiklikleri düşünülüyor" dedi.

Koç, gazetecilerin sorusu üzerine CHP kurultaylarında çarşaf liste uygulamasının esas olduğunu söyledi, "Blok liste istenirse de oylamaya sunularak karar verilir. Ama şu an için normal tüzük akışı yaşanacaktır" diye konuştu.

KURULTAY ATO SALONUNDA


CHP yönetimi kurultayın düzenleneceği yer konusuna da karar verdi. Kurultay, Ankara Ticaret Odası'nın kongresi salonu Congresium'da yapılacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti sözcüsü Haluk Koç ve milletvekili Sinan Aygün karar vermeden salonda incelemeler yaptı. Bu salonda son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladığı toplantı yapılmıştı.

SARIGÜL CHP GENEL MERKEZİ'NDE


30 Mart'taki yerel seçimde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, MYK toplantısı öncesi genel merkeze gelerek Kılıçdaroğlu ile görüştü.

MUHALİFLER İSTEDİ

Erdoğan'ın ilk turda kazandığı cumhurbaşkanı seçiminin ardından ilk kurultay talebini, parti içindeki ulusal kanattan 5 milletvekili ile birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP milletvekili Emine Ülker Tarhan yapmıştı. Tarhan, Kılıçdaroğlu'nun da çekilmesini istemişti. Bu toplantıdan bir gün sonra açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de, seçim sonuçlarını hezimet olarak nitelemiş, kurultayın toplanmasını istemişti.

Kılıçdaroğlu ise rest çekip, muhalif kanadın olağanüstü kurultay için imza toplayabilecek çoğunlukta olmadığını ifade ederek, “Kurultay isteyen arkadaşlarımın toplayamayacağı anlaşıldı. Bu nedenle kurultayı ben toplayacağım” demişti.


Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2014, 19:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER