CHP İstanbul teşkilatında huzursuzluk büyüyor

CHP İstanbul teşkilatında huzursuzluk büyüyor

CHP İstanbul teşkilatında huzursuzluk büyüyor
CHP'nin İstanbul teşkilatında sular durulmuyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, göreve geldikten sonra Berhan Şimşek'i il başkanlığından aldı. Yerine Doğan Grubu'nun eski CEO'su Nebil İlseven atandı.Ancak o da ancak 53 gün dayanabildi. Zehir zemberek bir açıklamayla istifa etti. Önceki gün ise Sarıyer ve Ümraniye ilçe başkanlarına el çektirildi. Bunu Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Yılmaz Yıldırım'ın istifası takip etti. Yıldırım'ın yakın çevresine, "Faks başında 'görevden alındın' yazısını beklemekten sıkıldım." dediği öğrenildi. Bütün bu gelişmelerin sorumlusu olarak Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin gösteriliyor. Teşkilatta büyüyen rahatsızlık önceki gün patlamaya yol açtı. Önceki gün Ataşehir'de seçim irtibat bürosunu ziyaret eden Gürsel Tekin, 25 kişilik grubun protestosuyla karşılaştı. Öfkeli grup istifasını istedikleri Tekin'nin arabasını yumruklayıp tekmeledi. Görevden alınan ilçe başkanları, dün bir basın toplantısıyla kararı protesto etti. Sürmeli Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Sarıyer İlçe Başkanı Halim Serdar Sarıoğlu ile Ümraniye İlçe Başkanı Alpaslan Çabuk katıldı. Açıklamayı yapan Halim Serdar Sarıoğlu, birilerinin 12 Haziran değil 13 Haziran'ın hesabını yaptığını söyledi. Ardından "Görevden alınmalarının sebebi 13 Haziran'da dikensiz bir gül bahçesi yaratmak mı?" sorusunu yöneltti.

Sarıyer Baltalimanı Mahalle temsilcisi Ali Erenler de ilçe başkanlarını görevden alan Gürsel Tekin'e 'faşizm' suçlamasında bulundu. Yeni göreve gelen ilçe örgütlerini tanımadıklarını belirten Erenler, şöyle konuştu: "Biz Önder Sav hizbinden rahatsızdık. Korku imparatorluğunu yıktık. Şimdi Gürsel Tekin'in korku imparatorluğu merkezden tabana yayılıyor. Özellikle Sarıyer'deki görevden almalardan Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'in haberi yok. Bu bir darbe anlayışıdır."

Gürsel Tekin ise gelişmeleri "aile içi bir olay" sözleriyle değerlendirdi. Başarısızlık vurgusu yapan Tekin, aracını tekmeleyen partililerle ilgili de şu yorumu yaptı: "Bizim iç işimizdir, bu aile içi işlerdir. Bunlar olur, bunların hiçbir önemi yoktur."

zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109