CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yozgat mitinginde seçmenlere seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yozgat mitinginde seçmenlere seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yozgat mitinginde seçmenlere seslendi
CHP'nin seçim beyannemesini cuma namazı saatinde açıklayan ve kamuoyunun birçok kesiminde tepkileri toplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat mitinginde ezan okununca konuşmasına ara vermeyi ihmal etmedi.

Konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ben yürütmenin başıyım" sözlerine espirili bir yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Ben diyorum ya, bunlar altı üstü arada bir doğru laf söylerler. Geçenlerde başbakan 'yürütmenin başıyım' demişti. Ben biliyorum zaten 'yürütmenin başı' olduğunu" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yozgat mitinginde seçmenleriyle buluştu. Konuşmasında AK Parti'ye yüklenin CHP lideri Kılıçdaroğlu, "AKP eğer yoksullukla mücadele etseydi, 2. 5 aylık Kübra annesinin kucağında açlıktan ölmezdi. O Kübra'nın günahı AKP'nin boynundadır" dedi.  Kılıçdaroğlu'nun konuşması sık sık "halkın gururu Kılıçdaroğlu" , "Başbakan Kemal" sloganlarıyla kesildi.

AİLE SİGORTASI

CHP iktidarında Türkiye'de yoksulluğu tarihe gömeceklerini belirten Kılıçdaroğlu "Yoksulluğu yeneceğiz. 21. yüzyılın Türkiye'sinde yoksululğu tarihe gömeceğiz. Aile sigortasını getireceğiz. Kadın kardeşlerim, unutmayın, size seçme seçilme hakkını getiren parti CHP'dir. Şimdi unutmayın, 12 Haziran'dan sonra halkın iktidarında ilk 4 ay içinde aile sigortasını getireceğiz. Kadınlarımıza ekonomik güvence, siyasal özgürlük sağlayacağız. Geliri olmayan, geliri asgari ücretin altında olanlara 600 TL yatıracağız. Biz yoksulluğu tarihe gömeceğiz diyoruz, bize söylediğine bakın allah aşkına. Bunun kaynağı nerede. Bu memlekette yeteri kadar kaynak var. Yeter ki o kaynağı hortumcuların elinden al" diye konuştu.

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ'A YÜKLENDİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Van'daki bir yolsuk soruşturmasını engellediğini belirten Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarında benzer birçok örneğin yaşandığını söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Biz, yoksulun yoksulluğunu teşhir etmeyeceğiz. Onlar, yolsuzluğu bitireceğiz dediler, iktidar oldular. Bu memlekte yolsuzluğun olduğunu Mısır'daki sağır sultan bile duydu. Hiç yolsuzluktan bahsetmiyorsun dediler. Dedim ki ben konuşsam, bunu yayınlayacak nitelikte yürekli medya var mı? Sağlık bakanlığı oturmuş yolsuzluğu örtsün diye yazı yazıyor. Sağlık bakanının, yolsuzluğun üstüne giden, kul hakkı yiyenlerin üstüne giden dosya soruşturulurken böyle bir yazı yazma yetkisi var mı? Yetkisi olmayan bu yazıyı nasıl yazıyor. İnsanda biraz utanma olur. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır.

BAŞBAKAN 'YÜRÜTMENİN BAŞI'

Ben diyorum ya, bunlar altı üstü arada bir doğru laf söylerler. Geçenlerde başbakan 'yürütmenin başıyım' demişti. Ben biliyorum zaten yürütmenin başı olduğunu."

Konuşmasında Başbakan Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, ezan okunması nedeniyle konuşmasına ara vermeyi tercih eti. Ezan okunması sırasında seçim otobüsünün üzerine çıkan gençler, Kılıçdaroğlu'na çiçek verdi. Kılıçdaroğlu, daha sonra ceketini çıkararak Boğazlıyan Belediyesi'nin işçi yeleğini giydi.

EZAN BİTTİ, ÖSYM GELDİ

Ezanın bitmesinin ardından konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu'nun hedefinde ise bu kez skandallarla gündemden düşmeyen ÖSYM vardı:

"Türkiye'nin hangi güvenilir kurumu, ÖSYM'yi bu hale getirenler memleketi yönetebilir mi. Sınavı yapamadı, yüzüne gözüne bulaştırdı. Getirdiğin adam da intihalci çıktı. Yani başka kitaplardan kopya çekmiş. 1 milyon 700 bin gencimizin umutlarını yok ettiler. Sizin çocuğunuzu şifreli sınava sokanlardan, sandıktan şifrenin hesabını sorun.

YENİDEN ANGUSLARI HATIRLATTI

Geçen hafta mitinglerde Başbakan Erdoğan ve AK Partililere yönelik söylediği "Angus" benzetmesiyle gündeme oturan Kılıçdaroğlu, yine ithal angusları dilinden düşürmedi:

"Boğazlıyan'lı kardeşlerim, 43 gün kaldı, bir düşünün. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Kurban bayramında ithal kurbanlık hangi hükümet getirdi. Nasıl oldu da hayvancılığı bitirdik, yurtdışından kurbanlık getirdik. Geçmişte hangi partiye oy verdiyseniz başımın üstüne. Sandığa giderken bir düşünün, ülke bu hale geldiyse, bu memleket iyi yönettiliyor diyorsanız Oyunuzu AKP'ye verin. ama yok kul hakkı yendi diyorsanız, başınızı kaldırın 6 oku göreceksiniz"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER