Balbay’ın adaylığına yeşil ışık

Balbay’ın adaylığına yeşil ışık

Balbay’ın adaylığına yeşil ışık
Balbay’ın adaylığına yeşil ışık

Kılıçdaroğlu: Mustafa Balbay adaylık için CHP’yi tercih ederse bundan memnun oluruz.
Kılıçdaroğlu, Ergenekon’dan tutuklu ­­gazeteci Mustafa Balbay’ın, CHP’den milletvekili adayı gösterilmesine yeşil ışık yaktı.

Türkiye’de gözaltına alınan gazetecilerin sorumluluğunun AB’de olduğunu söyleyen CHP lideri, “Biz referandum sırasında yargı siyasallaşacak derken Brüksel bu reform diyordu. 61 gazetecinin günahı sizin boynunuza” dedi. Bochum’da düzenlenen “Türkiye’den Göçün’ün 50. Yılında Emek Şenliği’nde gurbetçilere hitap eden Kılıçdaroğlu, Balbay’ın milletvekili adaylığı konusundaki sorulara “Mustafa Balbay adaylık için CHP’yi tercih ederse bundan memnun oluruz” yanıtını verdi.

BELGELER GAZETECİNİN HAMMADDDESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyet gazetesi muhabiri Nedim Şener’le birlikte 11 kişinin gözaltına alınmalarını eleştirerek, “Gazetecileri gizli belge bulundurdukları için gözaltına alıyorlar. Bu tür belgeler gazetecinin üretimde kullandığı hammaddedir” dedi.

Almanya’da düzenlenen miting için dün bu ülkeye giden Kılıçdaroğlu, son operasyonla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerde gizli belge bulunmasının çok doğal olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, her gazetecinin evinde ve ofisinde bu tür belgeler olabileceğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, “AKP hükümetiyle ilgili yolsuzluk belgeleri ortada dolaşıyor. Bu belgeler ister istemez gazetecilerin de eline geçiyor. Şimdi gazeteci bu yüzden içeri mi alınacak? Amaç, basının sesini kısmak ve yolsuzlukların ortaya çıkmasını engellemek” dedi.

Gözaltıları protesto etmek için önceki gün Taksim’de basın çalışanlarının yaptığı eyleme de değinen Kılıçdaroğlu, “Dünyada en son gazeteciler yürür. Demek ki canlarına tak etti. Gazetecilerin yürümesi bıçağın kemiğe dayandığını gösterir” ifadesini kullandı.
Eylem sırasında en çok dikkatini çeken pankartın, “Gazeteciysen boyun eğmeyeceksin, boyun eğeceksen gazeteci olamayacaksin” olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Toplumun kahramanları’

“Turkiye’de demokrasi havası kirleniyor, insanlar nefes almakta zorlanıyor. 12 Eylül cuntasının dahi göze alamadığı baskı, 21. yüzyılın Türkiye’sinde uygulanıyor. İşin acı tarafı, bütün bunların ileri demokrasi adı altında iktidar tarafından topluma sunulmak istenmesidir. Bu süreçte en dikkat edilen nokta da, anayasa oylamasında ‘yetmez ama evet’ diyen liberallerin tutumudur. Bazılarının yürüyüşe katılması, geçmişteki tutumlarını affettirmez. Ya daha cesur olacaklar, ya da eski tutumlarını koruma yürekliliğini gösterecekler.”

Aydınlar, üniversiteler ve gazetecilerin, özgürlükler için bedel ödeyenlerin “toplumun kahramanları” olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bedel ödemekten kimsa korkmamalıdır. Bedel ödemek insanlığın onurudur” dedi. Bir dönem Ak Parti’yi “Türkiye’ye demokrasi getiren parti” olarak gören AB ile ABD’nin de gerçekleri artık daha net gördüğünü savunan Kılıçdaroğlu, “Keşke özgürlükler gelseydi de biz haksız çıksaydık” ifadesini kullandı.
gerçekgündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER