Nezaket Timsali Japonlardan Nezaketli Ziyaret

Çankırı'ya yapılan dev lastik fabrikası ile Türk-Japon dostluğunu daha da güçlendiren Çankırı, ilişkilerini sosyal ve kültürel alanlarda da pekiştiriyor.

Nezaket Timsali Japonlardan Nezaketli Ziyaret
 Nezaket Timsali Japonlardan Nezaketli Ziyaret
Çankırı'ya yapılan dev lastik fabrikası ile Türk-Japon dostluğunu daha da güçlendiren Çankırı, ilişkilerini sosyal ve kültürel alanlarda da pekiştiriyor

Birçok sosyal ve kültürel faaliyette Çankırı Belediyesi ile iş birliği içerisinde olan Japonlar, Çankırı Belediyesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Sumitomo Rubber AKO CEO’su Norifumi Fujimoto, Japonya Büyükelçisi Hiroshi OKSA, İkinci Kâtip Takumi Suemitsu, Ekonomi İkinci  Katip Shinichiro Ebara’dan oluşan Japon heyeti, Başkanlık makamında Belediye Başkan Vekili Durmuş Karataş karşıladı. 

Büyükelçi OKSA, Türkiye’ye ve Çankırı’ya Japon firması kazandırmaktan mutlu olduklarını belirterek kendilerine ve yatırım yapan Japon firmaya gösterilen ilgi ve desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu. 

Norifumi Fujimoto ise ortak kültürel faaliyetlerde ve sosyal sorumluluk projelerine katılmalarında Çankırı Belediyesi’nin desteği ve emeğinin fazla olduğunu söyleyerek “Çankırı’ya geldik ve bu şehrin topraklarını kullanıyoruz. Bu yüzden bizler de bir nebze olsun Çankırı’nın gelişimine katkı sağlamak istiyoruz. Belediye ile birlikte Japonca kursları düzenledik, İsmail Hakkı Karadayı İlkokulunda deprem  ile ilgili seminer verdik,  geçtiğimiz günlerde de Belediyemiz ekiplerinin Tatlıçay’da yaptığı temizlik çalışmalarına katıldık. Çankırı’ya yararlı olacak çalışmalara katılmayı seviyoruz.” ifadelerini kullandı. Çankırı kavunu ikram edilen konuklar, Ankara’da yaşayan diğer Japonlara da yöresel kavunu anlatıp tanıttıklarını söyledi. Fujimoto, Çankırılılara övgüde bulunarak “Bu kadar güzel ve lezzetli bir kavunu bizim bile üretmemiz mümkün değil.” dedi. 

Belediye Başkanı İrfan Dinç’in Türk-Japon dostluğuna ayrı bir önem verdiğini belirten Başkan Vekili Karataş, Belediye olarak her zaman Japon kardeşlerinin yanlarında olacaklarını ifade etti. Karataş, Esentepe Kültür Merkezi için verilen destekten dolayı da teşekkür etti. 

Nezaket ziyareti, yöresel hediyelerin takdim edilmesi ile son buldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109