Minikler Hayallerini Çamura Yansıttı

Çankırı Mehmetçik İlkokulu 3/D sınıfı öğrencileri, Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Resim bölümündeki heykel atölyede seramik çamuru ile etkinlik yaptı.

Minikler Hayallerini Çamura Yansıttı
Minikler Hayallerini Çamura Yansıttı 


Çankırı Mehmetçik  İlkokulu 3/D sınıfı öğrencileri, Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Resim bölümündeki heykel atölyede seramik çamuru ile etkinlik yaptı.

Seramik çamurlarını şekillendiren 33 minik öğrenci, hayallerini çamurla şekillendirdi.

Öğretmenleri Mesut Tokgöz eşliğinde gelen  minik öğrenciler, heykel atölyesinde Okan Zeğerek  eğitmenliğinde seramik çamurundan çeşitli figürler yaptı. Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte  öğrenciler yaptıkları balık figürleri ve kaseler ile  eğlenceli zamanlar geçirdi. Serbest etkinlik zamanı kapsamında öğrencileri şehrin farklı noktalarında sosyal faaliyetlere katılımlarını sağladıklarını belirten Sınıf Öğretmeni Mesut Tokgöz,  etkinliklerin yıl boyunca farklı alanlarda da devam edeceğini belirtti. Serbest etkinlik zamanlarının iyi değerlendirilmesi için velilerin de büyük hassasiyet gösterdiğini  ifade eden Tokgöz, “Okan Bey de bizim velilerimizden. Etkinlik için bize bir gün ayarladılar ve gerekli izinlerimizden sonra çocuklarımızı heykel atölyesinde buluşturduk. Çamurla oynamak yavrularımızın hayal dünyasına büyük katkı sağladı. Belki de bu zamana kadar farkedilmeyen yeteneklerinin açığa çıkması için bu tip  etkinlikler güzel bir zemin oluşturuyor. Bu etkinliğe katkı sağlayan Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürümüz Ali Meydaneri ile Resim Bölümü Zümre Başkanı ve aynı zamanda velimiz olan Okan Zeğerek’e çocuklarımız adına teşekkür ediyorum.” dedi. 


Yapılan ürünleri  seramik fırınında fırınlandıktan sonra çocuklara hediye edeceklerini belirten Okul Müdürü Ali Meydaneri, okulun resim ve müzik eğitimi verdiğini ve okullardaki serbest etkinlik zamanlarını bu faaliyetler ile değerlendirecek öğretmen ve öğrencilere her zaman destek vereceklerini kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2016, 20:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER