Kursiyerler Evsel Atıkları Süs Eşyasına Dönüştürüyor

Çankırı Belediyesi tarafından şehrin farklı noktalarına açılan hanım lokallerinde, evlerde kullanılmayan atık malzemeler yeniden hayat buluyor.

Kursiyerler Evsel Atıkları Süs Eşyasına Dönüştürüyor
Kursiyerler Evsel Atıkları Süs Eşyasına Dönüştürüyor
Çankırı Belediyesi tarafından şehrin farklı noktalarına açılan hanım lokallerinde,  evlerde kullanılmayan atık malzemeler yeniden hayat buluyor

Şehir merkezinde 6 noktada hizmet veren Belediye Hanım Lokallerinin kursiyer ve üyelerine yönelik birçok alanda beceri ve geliştirme kursları devam ediyor. Kendi mahallelerindeki lokallere büyük rağbet gösteren kadınlar,  evlerindeki eskimiş veya kullanmadıkları malzemeleri yeniden değerlendiriyor.  Kurslara katılan kadınlar artan kumaşlar, camlar, plastikler ve giysilerden hayallerindeki yeni tasarımları yapıyor.  Kursiyerler, el becerilerini geliştirirken sosyal hayatın içerisinde stres atıyor. 

Hobi amacı ile Belediyenin el becerileri geliştirme kurslarına katılan başta ev hanımları olmak üzere birçok kadın, evsel atıkları ham madde olarak kullanarak süs eşyaları üretiyor. Kullanılmayan bardaklar, şişeler,  yoğurt kapları,  ambalajlar, tuvalet kâğıdı ruloları, gazete kağıtları,  artan kumaşlar ve eski giysiler gibi birçok malzeme el sanatına dönüşüyor. Evsel atıklardan aksesuar malzemeleri yapan Çankırılı kadınlar,  doğanın korunmasına da önemli bir katkı sağlıyor.

Hayallerindeki tasarımları gerçekleştiren kursiyerler, Belediye Hanım Lokalleri çatısı altında sağlanan imkânlardan memnun olduklarını söyleyerek “ Yoğurt kaplarından sepetler, artan kumaşlardan dolap süsleri yaptık. Kopmuş tespihlerin boncuklarından sevdiklerimiz için hediyelik takılar tasarladık. Evlerimizdeki kumaş ve iplerden yavrularımız için organik oyuncaklar yaptık.  Porselen süsleme sanatında kullandığımız tabaklarımızı da evimizde tek kalan tabaklardan seçiyor,  sofralarımıza koyduğumuz tabaklarımız güzel dokunuşlar ile evlerimizin duvarlarını süslemeye başlıyor. Daha birçok alanda farklı teknikler kullanarak evsel atıklardan faydalanıyoruz. El becerilerimizi geliştirirken bütçemizi zorlamadan hatta ev ekonomimize katkı sağlayarak hobilerimizi gerçekleştiriyoruz. Çankırı’da yaşayan kadınlar için desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı İrfan Dinç’e teşekkür ediyoruz.” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER