Kardeş Kardeş İftar Yaptılar

Çankırı Belediyesi, Kardeş Belediye Muş-Korkut ilçe Belediyesi ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Muş’un Korkut ilçesinde gerçekleşen iftar yemeğine katılan 1200 kişi kardeşlik bağlarını güçlendirdi.

Kardeş Kardeş İftar Yaptılar

 Kardeş Kardeş İftar Yaptılar

Çankırı Belediyesi, Kardeş Belediye Muş-Korkut ilçe Belediyesi ile iftar yemeğinde bir araya geldi.  Muş’un Korkut ilçesinde gerçekleşen iftar yemeğine katılan 1200 kişi kardeşlik bağlarını güçlendirdi

Çankırı Belediyesi, tencerelerini bu kez kardeş belediye Muş Korkut için kaynattı. Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve beraberindeki heyet, Muş Korkut’a kurulan iftar sofrasında gönül dostları ile buluştu. Doğu ile İç Anadolu’nun buluşması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdi. 

Muş Korkut’ta kardeşlik rüzgârı iftardan önce esmeye başladı. Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç beraberinde Başkan Yardımcıları ve teknik ekipten oluşan 26 kişilik heyeti havaalanında Muşlu ev sahipleri karşıladı. Samimi bir atmosferde geçen karşılamada her iki tarafın da birbirleri ile kaynaşması uzun sürmedi. Çankırılı heyet, iftar öncesi bir dizi ziyaretlerde bulundu. Muş Valisi Seddar Yavuz,  Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Korkut Kaymakamı Abdulgani Mağ ve Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, makamlarında gerçekleşen nezaket ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini belirterek Başkan Dinç ve beraberindeki heyete teşekkür etti. 

İftar vakti Çankırılı ve Muş-Korkutlu vatandaşlar, tek bir sofra etrafında oruç açtı. Belediye Başkanı İrfan Dinç, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen ile birlikte merkeze kurulan iftar sofrasına katılan vatandaşları tek tek selamladı. Sokak iftarına; Muş Valisi Seddar Yavuz ile Korkut Kaymakamı Abdulgani Mağ da katıldı. Sofrada birlik ve beraberlik mesajları verildi. 

Kardeşlik iftarı ile ilgili demeç veren Başkan Dinç, "Ramazan ayının huzur ve bereketini Muş Korkut’taki kardeşlerimizle paylaşmaktan mutluyuz. Bu durum iftar sofrasının da ötesinde kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi, paylaşımın arttırılması, sosyalleşme, kültürel iş birliğinin sağlanması açısından önemli bir fırsattır. O kadar güzel karşılandık, o kadar güzel hoş sohbetlere daldık ki, inanın kendimizi yabancı gibi değil, gerçek hemşehrileri gibi hissettik. Tanıdığımız, bildiğimiz topraklar gibiydi. Anadolu’nun neresine giderseniz gidin insanımız hep aynı; misafirperver, sıcak, dost canlısı. Muş Korkut’ta birlikte düzenlediğimiz iftar yemeğimiz de, ilişkilerimiz de bereketli idi. Buradaki kardeşlerimiz ile çok güzel bir gönül buluşması yaşadık. Tencerelerimiz ortak kaynadı, soframız ortak kuruldu, insanlarımız kaynaştı, dillerimiz aynı duaya âmin dedi. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Muş Korkut ile kardeş belediye olmaktan çok mutluyuz. Muş’uyla, Korkut’uyla, Hasköy’üyle, Çankırı’sıyla biz bir bütünüz. Bu birlik ve beraberliği bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Biz hep birlikte Türkiye’yiz.”ifadelerine yer verdi. 

Ev sahibi Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık ise Korkut ilçesinin tarihinde ilk defa böyle bir kardeşlik iftarının gerçekleştiğini vurguladı. Başkan Arık, “Biz onları bağrımıza bastık, onlar da bizi bağırlarına bastı. Kardeşliğin en güzel örneğini bugün Muş Korkut’ta yaşadığımız için mutluyuz. Bu birlik, beraberlik, kardeşlik tüm Türkiye’ye örnek olmalı.” şeklinde konuştu. 

İftar yemeği sonrasında düzenlenen ilahi dinletisi ve semazen gösterisi ise katılımcılara maneviyatı yüksek bir gece yaşattı. Kardeş iki şehrin samimiyeti çay sohbetleri ile sahura kadar devam etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109