Kadir Topbaş Çankırılılarla Buluştu

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Çankırı Derneği Federasyonu’nun (ÇANDEF) düzenlediği Çankırılı İşadamları, Bürokratlar ve federasyon üyeleriyleri'nin biraraya geldiği kahvaltıdya katıldı.

Kadir Topbaş Çankırılılarla Buluştu
Kadir Topbaş Çankırılılarla Buluştu

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Çankırı Derneği Federasyonu’nun (ÇANDEF) düzenlediği Çankırılı İşadamları, Bürokratlar ve federasyon üyeleriylerinin biraraya geldiği kahvaltıdya katıldı.


İBB Başkanı Kadir Topbaş, Çankırı Derneği Federasyonu’nun (ÇANDEF) düzenlediği Çankırılı İşadamları ve Bürokratların biraraya geldiği kahvaltıda federasyon üyeleriyle bir araya geldi. Topbaş, mesleki başarısının arkasında Çankırılı eşi Özleyiş Topbaş’ın olduğunu söyledi.

Bağcılar Halk Sarayında Çankırı Derneği Federasyonu’nun (ÇANDEF) ev sahipliğinde düzenlenen programa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra Ak Parti Çankırı Milletvekili M.Emin Akbaşoğlu, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, ÇANDEF Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Çankırı Vakfı Genel Başkanı Sami Soydal ve çok sayıda federasyon üyesi katıldı.

 'Bu başarılarımın arkasında Çankırılı bir hanımefendi var'
Çankırılı olan eşi Özleyiş Topbaş’ın hemşerilerine olan selamıyla konuşmasına başlayan Başkan Kadir Topbaş, “Sizlerin desteğiyle ve hemşeriniz olan bir hanımefendinin desteğiyle üç dönemdir bu kutlu şehre hizmet ediyoruz. Ve yine bu hanımefendinin desteğiyle de iki dönem Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini yürüttüm” dedi.

Bir insanın gücünün ortaya koyduğu eserlerle ölçüleceğini ifade eden Başkan Topbaş, “Biz bu ülkenin geleceğini tesis etmek için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Etnik kimliklerimize bakmadan, sen ben demeden inanç farklılığı gözetmeden hep birlikte bu ülke için çalışıyoruz” diye konuştu. 

Günümüz dünyasında insanların kaderlerinin birbirine bağlı olduğuna dikkat çeken Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ortak bir kaderi yaşıyoruz. Yanlış yetişen bir insanın bu dünyanın başına nasıl dert olduğuna hepimiz şahit oluyoruz. Dünyanın bir yerinde yaşanan olumsuz bir olay dünyanın başka bir yerindeki insanları anında etkileyebiliyor. Dünyada çok hızlı bir teknolojik gelişme var bilgi teknolojilerinin getirmiş olduğu hızlı bir değişimi yaşıyoruz. Bu değişim ve gelişimi yakalayamadığımızda dünya devletlerinin gerisinde kalacağımız bir gerçek. O yüzden tüm teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek zorundayız ve bu teknolojileri halkımızın en iyi yararlanabileceği şekilde kullanmalarının önünü açmalıyız.”

Türkiye’nin kıta özelliği gösterdiğini ve her bölgesinin ayrı bir özellik taşıdığını ifade eden Başkan Topbaş, “Bizler bu topraklarda bin yıldır tarih yazıyoruz. Ecdadımızdan aldığımız emaneti gelecek nesillere taşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanı olduğu dönemde başlattığı yerel yönetim anlayışını devam ettiriyoruz. Yöneticiler olarak bizlerin görevi bu topraklarda yaşayan insanların gurur duyarak yaşayacakları bir ülke temin etmek” şeklinde konuştu.

114 milyar yatırım
Başkan Topbaş göreve geldikleri günden bu güne İstanbul'da yaptıkları yatırımlar toplamının 98 Milyar olduğunu belirterek, "Bu yılsonunda yapılacak yatırımlarla birlikte 114 milyar olacak. metrolar yapıyoruz, dünyada hiçbir belediye bu ölçekte metro yapmıyor. Altyapıdan, ulaşıma kadar, duvarlarda çiçek açtırana kadar bütün bu yatırımları siz değerli hemşerilerimle birlikte yapmaktayız. Dünyanın gıpta ettiği bir şehir olsun istiyoruz” dedi.

Ülke gelişmesin istiyorlar
Üçüncü havalimanının yapıldığı yerle ilgili de konuşan Başkan Kadir Topbaş, “Bir gün uçakla yolculuk yaparken pilotla sohbet ettik ve o bize ‘3’üncü Havalimanı dünyayı sarsacak’ dedi. En doğudan Asya Pasifik Bölgesinden gelecek uçaklar Avrupa’dan aktarma alırken, kendi içine ve ya Afrika’ya iki saat önce inecekler veya iki saat önce gidecekler. Onların tercihleri burası olacak. Müthiş bir merkez büyük bir kıymet olacak. Tabi bunu gören Avrupalı veya bu durumdan rahatsız olanlar tahrik ettiler, krater haline gelmiş alanlarda bunu yapmamızı istemediler. Dediler ki daha önce çevre düzeni planlarında Silivri bölgesi görünüyordu, niye orada yapmadınız dediler. Bende televizyonlarda söyledim, oralar mutlak tarım alanları sizler buraya karşı çıkıyorsunuz oraya karşı çıkmayacak mıydınız? Yani başka bir şey var. Yani ülkede yatırım yapılmasın gelişmesin istiyorlar” ifadelerini kullandı.


Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2017, 19:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER