KADİR TOPBAŞ, AKŞAM YEMEĞİNDEÇANKIRILILARLA BİR ARAYA GELDİ.

İSTANBUL’DAKİ ÇANKIRILILAR İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. KADİR TOPBAŞ İLE AKŞAM YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ.

KADİR TOPBAŞ, AKŞAM YEMEĞİNDEÇANKIRILILARLA BİR ARAYA GELDİ.
KADİR TOPBAŞ, AKŞAM YEMEĞİNDEÇANKIRILILARLA BİR ARAYA GELDİ.

İSTANBUL’DAKİ ÇANKIRILILAR İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. KADİR TOPBAŞ İLE AKŞAM YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) ve İstanbul’da sayıları 131’i bulan Çankırılı İl-İlçe-Belde ve Köy Dernek Başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile  siyaset-bürokrasi ve iş dünyasındaki Çankırılılar, 21 Mart 2014 Cuma günü Topkapı-Panorama 1453 Sosyal Tesislerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş tarafından verilen akşam yemeğinde bir araya geldi.

1500’ün üzerinde Çankırılı’nın katıldığı akşam yemeği Çankırı Tanıtım Filminin gösterimi ile başladı. Daha sonra İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz bir konuşma yaptı.

ÇANDEF Genel Başkanı Zekeriya  AÇIKGÖZ yaptığı konuşmasında; “Bizler, İstanbul’da 39 ilçede yaklaşık 250 bin Çankırılı olarak bu güzel ülkemize ve aziz milletimize hizmet etmenin bahtiyarlığı içerisinde bulunan, bu ülkenin birlik ve beraberliğinin çimentosu, sofraların tadı ve tuzu olan vatanını  ve milletini seven –her zaman devletinin  yanında olan bunu da her seçim her ortamda gösteren bir Vilayetiz.

İstanbul’daki hemşehrilerimizin yaklaşık 150 bini ise seçme ve seçilme yeterliliğine sahip hemşehrilerimizden oluşmaktadır.

Bu güzide halka hizmet vermek amacıyla İstanbul’da Federasyonumuz, Vakfımız ve sayıları 131’e ulaşan derneklerimizle teşkilatlanarak hemşehrilerimize hizmet vermenin azim ve gayreti içerisindeyiz.

İstanbul’daki Çankırılılar’ın sayısı, Çankırı’ın il-ilçe ve bütün köylerinde yaşayan hemşehrilerimizin toplam sayısının neredeyse iki katını oluşturmaktadır.

İstanbul’un demografik yapısına baktığımızda ise, TÜİK verilerine göre 22. sırada yer almaktayız. Ancak, siyasette ve de bürokraside maalesef yeteri kadar temsil edilmedik edilemiyoruz. İnşaallah hemşehrilerimizin yeni dönemde siyasette daha fazla yer almaları, Türk Siyasi hayatındaki değerli büyüklerimizin de biz Çankırılılar’a teveccüh göstermeleri neticesinde siyasette ve bürokraside de hakettiğimiz yere gelmemizin gerekliliğini de buradan ifade etmek istiyorum.

Çandef Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz konuşmasının devamında: “İçinde bulunduğumuz-yaşadığımız-havasını-suyunu teneffüs ettiğimiz İstanbul, sadece bir şehir değildir,
İstanbul, hakikati olan, felsefesi olan, kimliği olan bir şehirdir.

İstanbul’a hizmet etmek için İstanbullu olmak- İstanbul’u özümsemek gerekir.

İstanbul, medeniyetler inşaa edecek birikime sahip olan, insanlığa istikamet gösteren, gönüllerin başkenti, şehirlerin efendisi bir şehirdir.

Hem İstanbul’da yaşayan Çankırılılar ve hem de Çankırı’da yaşayan Çankırılılar olarak her daim Hakk’dan ve haklıdan yana, hizmetten yana olduk, hizmet edeni takdirle karşıladık ve tercihlerimizi de ona göre yaptık.

Biz Çankırılılar olarak her daim tek vatan, tek bayrak, tem millet ve tek devlet’ten asla ödün vermedik ve de vermeyiz. Bizim düsturumuz – yolumuz budur.
Önümüzde belki de son 50 yılın en önemli bir seçimi ile karşı karşıyayız. Çankırı’nın ezakar – vefakar – cefakar insanları dün olduğu gibi, bugün de kendisine hizmet edenleri – kendisi ile aynı dili konuşanları-kendisine değer verenleri asla yalnız bırakmayacaktır.” Dedi.

Çandef Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz konuşmasının sonunda: “Büyükşehir Belediye Başkanı ve Çankırılılar’ın Eniştesi Dr. Kadir Topbaş’a İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) nezdinde Çankırılı derneklerimize ve hemşehrilerimize yönelik verilen bu akşam yemeğinden dolayı şahsım, yönetim kurulum ve Çankırılı sivil toplum kuruluşları olarak size şükranlarımızı sunuyoruz. Atalarımızın ifadesiyle diyoruz ki :”Tarlada izi olanın, harmanda-hasatta da yüzü olur.” dedi. Başkan Kadir Topbaş’a başarı dileklerinde bulunarak bu seçimlerin, aziz İstanbul’umuza, Çankırımıza, ülkemize ve tüm islam alemine hayırlar-bekeretler getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Gecenin ev sahibi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Çankırı’nın damadı Dr. Mimar Kadir Topbaş da yaptığı konuşmasında: “Seçim çalışmaları sebebiyle Trakya Bölgesinden geldiğini, Çankırı’nın kızı – Eşi Özleyiş Topbaş hanımın bu sebeple bu yemeğe katılamadığını, başarınının arkasındaki en büyük payın Çankırılı bir eşine ait olduğunu” söyledi. Başkan Topbaş, salonu dolduran büyük kalabalıktan son derece mutlu olduğunu, Çankırılılar’ın eniştelerini bağırlarına bastığını ve sevgilerini gösterdiğini “ ifade etti. Başkan Topbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İstanbullular’ın hizmetine sunduğu projeler ve yeni dönemde gerçekleştirmeyi hedefledikleri projeler hakkında bilgi verdiği konuşmasında, son yılların en önemli bir seçimi ile karşı karşıya olduklarını ve Çankırılı hemşehrilerinden eniştelerine bu seçimde de oy isteyerek, Çankırılılar bugüne kadar çok büyük çoğunlukla her daim bizim yanımızda olmuştur ve bundan sonra da öyle olacağına inancım tamdır. Çankırılılar hizmet üreten ile laf üretenleri çok iyi ayırtedecek niteliğe sahiptir.” Dedi.

Başkan Topbaş ayrıca; “Salondaki coşku ve kalabalığın kendisini çok mutlu ettiğini ve eşinin de katılımıyla bu güzel toplulukla en yakın zamanda bir de kahvaltılı proğramda bir araya gelmeyi arzu ettiğini, ilgililerin bu konuda hemen çalışmalara başlaması talimatını verdi.  Ayrıca en yakın zamanda da bir Çankırı ziyareti planladığını söyleyen Başkan Topbaş, İstanbul’daki Çankırılı sivil toplum kuruluşlarının daha etkin hizmet verebilmeleri amacıyla hemşehrilerinin daha fazla katkıda bulunmalarını, kendilerinin de bu konuda destek olacaklarını” ifade etti.

Programın sonunda ise; İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a kendi resminin bulunduğu bir tablo ve kahve fincanı takımı hediye edildi. Ayrıca, Çankırıspor Başkanı Sevda Karaali de Başkan Kadir Topbaş’ın ve Eşi Özleyiş Topbaş’ın adının yazılı olduğu Çankırıspor forması ve Türk Bayrağı takdim etti.

Proğramın bitimiyle birlikte çok sayıda Çankırılı, Çankırı’nın damadı-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile hatıra fotografı çektirdi.



Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2014, 00:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER