İdris Şahin'e AK Parti'de yeni görev!

24. Dönem AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

İdris Şahin'e AK Parti'de yeni görev!
 İdris Şahin'e AK Parti'de yeni görev!

24. Dönem AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

24. Dönem AK Parti Çankırı Milletvekili Avukat İdris Şahin, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevine getirildi.
İdris Şahin 15 Temmuz Darbe Girişimi'nden sonra yapılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
 
Siyasi kulislerde Şahin’in Çankırı siyasetine de önemli derecede etki edeceği konuşulurken, Şahin sosyal medya hesabından yeni görevini ‘Rabbim Utandırmasın’ başlığı ile duyurdu.



AVUKAT İDRİS ŞAHİN KİMDİR 
1974 yılında Orta ilçesinin Hüyük köyünde doğdu. Çankırı Merkez güneş İlkokulunu bitirdi. Orta öğrenimini Çankırı Merkez Anadolu Lisesinde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1996 yılında bitirdi. Avukatlık stajını 1997 yılında Ankara Barosunda tamamladı. Aynı yıl Çankırı’da serbest avukatlığa başladı.

TBB Üst Kurul delegeliği yaptı. Amatör voleybolcu. Ceza ve İdarecilik konularında uzman. İyi seviyede İngilizce, orta seviyede Almanca biliyor. Çankırı Merkezde serbest Eczacılık yapan Ebru Şahin ile evli ve 2 erkek çocuk babası olan Şahin, Çankırı merkezde Şahinler Hukuk Bürosu adı altında mesleğini idame ettirmektedir. Ayrıca aile şirketi olan Şahinler LTD şirketi unvanı ile gıda imalatı ve yine ortağı olduğu Safir Tuz Pazarlama Anonim Şirketi ve Nimet Tuz Madencilik Ltd şirketinin adı altında madencilik ve rafine tuz üretimi yapmaktadır.

2003-2004 yılları arasında Ak Parti Çankırı İl Başkanlığı yapmış 2004 yerel seçimlerinde gerek İl Genel Meclisi gerekse Belediye Başkanlığı seçimlerinde Çankırı’yı Türkiye’de ilk 10’a sokan ve ödüllendirilen İl akabinde askerlik dönüşü 2007 Genel Seçimlerinde Ak Partiden Çankırı Milletvekili Aday adayı olmuş teşkilat Başkanları arasındayken vatani görevini yapmak üzere görevinden ayrılmak orunda kalmış yoklamasında teşkilatın %85’nin oylarıyla tercih de açık ara önde çıkmış ancak adaylık sürecini gerçekleştirememiştir.

Çankırı Baro Başkanlığı seçimlerinde üst üste iki dönem meslektaşlarının tercihi ile ile Baro Başkanı seçilerek görevini yürütmüştür. 2009 yılında Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Şahin, Anadolu Barolarının örgütlenmesine ve birlikte hareket etmesine öncülük eden çalışmalar yürütmüş, mesleki sorunlar ve ülke gündemine dair yazılı ve görsel medyada bir çok etkinliğe katılmıştır.

Borçlar Kanunu’nun ilk tanıtım toplantısına Çankırı Barosu olarak ev sahipliği yapmıştır. 2009-2010 yıllarında ise yeniden Ak Parti Çankırı İl Başkanlığı görevine seçilmiş ve bu görevi sırasında Çankırı adına bir çok hizmetin hayata geçirilmesine öncülük etmiştir. Son olarak da 12 Haziran2011 Genel seçimlerinde milletvekili adaylığı için İl Başkanlığı ve Baro Başkanlığı görevlerinden istifa ederek Ak Parti Genel Merkezinin ve sayın Başbakanın olurları ile Ak Parti Çankırı 1. Sıra milletvekili adayı olmuştur.

24.Dönem Milletvekili olan ŞAHİN, TBMM de Anayasa Komisyonu Başkanvekili olmasının yanında, İç İşleri Komisyonu Üyeliği, Türkiye Vietnam Parlamentolar Arası Dostluk Gurubu Başkanı görevini ifa etmekte olup, Meclis Bilgi Toplumu Olma Yolunda Bilişim Sektöründeki Gelişmeler ile İnternet Kullanımı Başta Olmak Üzere Sosyal Etkilerin Araştırılması Amacıyla Kurulan Komisyonu Üyeliği, Ülkemizde Demokrasiye Müdahale Eden Tüm Darbe ve Muhtıralar ile Demokrasiyi İşlevsiz Kılan Diğer Tüm Girişim ve Süreçlerin Tüm Boyutları ile Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonun Üyesi ve Sözcülüğünü ifa etmiştir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER