Demiryolu'nun Çankırı'da Dünü Bugünü

Dinç, “Demiryolu Çankırı’nın Hafızasıdır” dedi, Projesini Anlattı.

Demiryolu'nun Çankırı'da Dünü Bugünü
 Demiryolu'nun Çankırı'da Dünü Bugünü
Dinç, “Demiryolu Çankırı’nın Hafızasıdır” dedi, Projesini Anlattı.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç,  Çankırı’da TCDD’nin muhtelif kademelerinde çalışmış yaklaşık yüz emekli personel ile bir araya geldi. Toplantıda; şehrin yakın geçmişinde önemli bir yeri olan demiryolu çalışanlarının katkıları ile gerçekleşecek TCDD Müzesi hakkında istişare edildi. 


Daha önce yanarak yok olma durumuna gelen cer atölyesi, Belediye Başkanı İrfan Dinç’in girişimleri ile uygulama projesi hazırlık çalışmaları devam eden TCDD Dönüşüm Projesi içerisinde aslına uygun bir şekilde yapılandırılarak açık ve kapalı müze olarak kullanılacak. Çankırı’da kurulacak demiryolu müzesinde demiryoluna ait eski objeler ve demiryolu personelinin yaşadığı anılar yer alacak. 
Toplantıda, yaşları 60 ila 90 aralığında olan emekli personelin demiryolunun dünü ve bugününü anlatan anıları da kayıt altına alındı. Her birinin kendi iş sahasında yaşadıkları ilginç olaylar dikkatle dinlendi. Anıların anlatılarak kayır altına alınma çalışmaları önümüzdeki süreçte de devam edecek. 
“Çankırı’nın birçok insanının kursağında demiryolunun ekmeği vardır.” diyerek konuşmasına giriş yapan Başkan Dinç, “Rahmetli babam da demiryolu çalışanıydı. Babama sefer tası ile çok yemek taşıdım. Biz de kara trenden, demiryolundan gelen ekmekle büyüdük. Şimdi de bu şehrin Belediye Başkanı olarak bu konuda da vefamı göstermek istiyorum. Demiryolu bu şehrin hafızasıdır. Demiryolu, Çankırı’nın varoluş hikâyesinde çok önemli bir parçadır. Bu hikâyeyi yaşatmak ise bir demiryolu çalışanının çocuğuna düşerdi. Ben de bu hikâyeyi sizlerin sayesinde layığı ile yaşatacağım.” diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109