Çavundur Kaplıcaları, İPEKSOY’la uyanıyor

Yılların şifa kaynağı Çavundur Kaplıcaları, İPEKSOY markası ile termal otel ve SPA merkezi dönüşüyor…

Çavundur Kaplıcaları,  İPEKSOY’la uyanıyor
Çavundur Kaplıcaları,  İPEKSOY’la uyanıyor

 Yılların şifa kaynağı Çavundur Kaplıcaları, İPEKSOY markası ile termal otel ve SPA merkezi dönüşüyor…

Yüzyıllardır suyu ile şifa bulduğu  Çavundur Kaplıcaları, ''İPEKSOY'' markası ile Avrupa standartlarında bir Termal Turizm merkezine dönüşüyor.


Çankırı’nın bir devi Çavundur Kaplıcaları, İPEKSOY’la uyanıyor

Atalarımızın, yüzyıllardır suyu ile şifa casino bonusu bulduğu ancak bir süredir yeterli derecede kıymeti bilinmeyen Çavundur Kaplıcaları, ''İPEKSOY'' markası ile bütünleşerek Avrupa standartlarında bir Termal Turizm merkezine dönüşüyor
Ülkemizin belirli noktalarında yeraltından çıkan şifalı sular, özellikle Avrupalı turistlerin ilgisini çekiyor. Son yıllarda, merkezi hükümetin de SAĞLIK TURİZMİ’ne büyük önem vermesiyle birlikte kaplıcalar revaçta olmayı sürdürürken, Çankırı ve civar bölgelerin termal merkezi konumundaki Kurşunlu ilçesindeki Çavundur Kaplıcaları da üzerindeki ölü toprağını atmaya hazırlanıyor.

Merkezi, İstanbul’da bulunan ve Çankırılı İş adamı, aynı zamanda Ilgaz Dernekler Birliği Başkanı Mustafa ANAÇAL'ın sahibi olduğu İPEKSOY A.Ş. dev bir bütçe ile Çavundur Kaplıcalarını, Avrupa standartlarında ve Türkiye’deki emsallerinden daha iyi bir konuma taşımak için kolları sıvadı. 30 milyon liraya yakın bütçe ile kaplıcalarda önemli tadil ve tamirat işleri süredursun, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere hemşeri dernekleri, iş adamları, sanayiciler, siyaset ve bürokrasideki üst düzey yönetici olan Çankırılılar nezdinde de tanıtım faaliyetlerine hız verildi.

İlk olarak, Kurumsal Direktörlüğe, işletme ve tanıtım konusunda uzman bir isim olan İzmir Çankırılılar Yardımlaşma Derneği (İZÇANDER) Başkanı Bekir Yurt’u getirerek başlayan İpeksoy Thermal Resort ve SPA Hotel Yönetim Kurulu, ardından tadilat çalışmaları ve tanıtım faaliyetlerine de hız verdi.


İPEKSOY, PEK ÇOK ALANDA BİR MARKA

Turizm, İnşaat, Otomotiv ve Sigorta sektörlerinde faaliyetleri bulunan İpeksoy A.Ş., bu güne kadar tüm paydaşları ile örnek iş birliği sayesinde çok sayıda güzel projeye imza atmanın haklı gururunu yaşıyor. Türkiye’nin değişik bölgelerinde SAĞLIK TURİZMİ’ne hizmet veren termal otellerle Çankırı’nın çok önemli bir değeri olan Çavundur Kaplıcaları’nın işletmesine talip olan İpeksoy, bölgenin cazibe merkezi olması için var gücü ile çalışıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Bekir Yurt, “Çankırı ili Kurşunlu ilçesi Çavundur mahallesinde bulunan termal otelimiz 110 oda ve 300 yatak kapasitesine sahip. Her odasında termal su bulunan otelimizde, konaklayan misafirlerimizin ve günübirlik misafirlerimizin kullanımına sunulan erkek ve kadınlara özel termal havuzlar, çocuk havuzları, Türk hamamları ve sauna bulunmaktadır. Otel imizde 200 kişilik restoran, 300 kişilik çok amaçlı salon, 150 kişilik toplantı salonu, çocuk ve yetişkin oyun salonları yer almaktadır. Bununla birlikte belirlediğimiz yatırım programı dahilinde Aqua ve bay-bayan yarı olimpik yüzme havuzları başta olmak ilave uygulamalarla birlikte ''Her Mevsim Yeniliği Hissedin'' sloganımıza uygun bir tesisi gerek Çankırılı hemşehrilerimizin gerekse yurtiçi ve yurt dışından gelen misafirlerimizin hizmetine sunmuş olacağız.

HİZMETLER

Konaklamanın yanı sıra, termal havuzlar, aile banyosu, Türk Hamamı, Dinlenme Salonları, Kese – Masaj, Fitness, Cafe, Restaurant, Mescidimiz mevcut. SPA – Otelimizde bir taraftan sağlık turizmine hizmet verilirken, diğer taraftan misafirlerimizin düğün, nişan, kına, sünnet, bayii toplantılarına da ev sahipliği yapacak.  Otelimizde konser, canlı müzik, animasyon, çocuk tiyatrosunun yanısıra gösteri ve değişik şovlarla misafirlerimizin sıkılmadan zaman geçirebilecekleri gibi, bölgenin çok önemli değerleri olan Çankırı, Kastamonu, Karabük – Safranbolu ile Bolu’ya düzenlenecek kültür turlarıda hem bölgenin tanıtımı, hem de sosyal etkinlikler halkasına eklenmiş olacak.

HER MEVSİME ÖZEL ETKİNLİKLER

Ankara başta olmak üzere çevre il ve ilçelere yakın olmamızı da biz avantaja çevirerek, bölgedeki illerin tarihi ve tâbii güzelliklerini konuklarımıza tanıtmak, yöresel lezzetlerinden tattırmayı da kendimize görev biliyoruz. Bünyesinde çok sayıda güzelliği barındıran Çankırı başta olmak üzere, misafirlerimize rehberler eşliğinde bölgemizin tarihini de tanıtmak en büyük arzumuz. Bir taraftan şifalı sularla 24 şifa imkanı sunduğumuz misafirlerimize, yöre lezzetlerini yine yörenin tanınmış ustalaranının ellerinden tattıracağız. Misafirlerimiz, hiç sıkılmadan günlerce kalabilecekleri ferah ortamlarda hem tatil, hem sağlık bulmanın keyfini sürsün istiyoruz” dedi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER