Çankırı’nın Sokaklarında Sanat Var

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Müslüman Türk dünyasının geleceğini inşa ediyoruz.”

Çankırı’nın Sokaklarında Sanat Var
 Çankırı’nın Sokaklarında Sanat Var 
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Müslüman Türk dünyasının geleceğini inşa ediyoruz.”

Çankırı Belediyesi sanatı sokağa taşıdı. Mini Sinema yanındaki alanda “Sokakta Sanat Var!” etkinliği düzenleyen Belediye Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi resim, seramik, ebru, yüz boyama, tiyatro, gitar, bağlama, keman atölyelerini sokağa kurarak Çankırı halkı ile buluşturdu. 

Çankırı’da sanatsal atölye çalışmaları bu kez sokakta devam etti.  Aileleri ile birlikte etkinliğe katılan çocuklar, resim yaptı, şarkı söyledi, enstrüman çaldı, çamurla şekiller yaptı, keloğlan ve Nasrettin Hoca oldu, ebru ile kendi sanatını oluşturdu. Eğlenceli ve renkli görüntülere sahne olan etkinliğe katılan çocuklar, sanat ile kendilerini ifade etti.   

Sokakta Sanat Var etkinliğinde Belediye Başkanı İrfan Dinç de çocuklarla birlikte resim boyadı. Eşi Zeynep Perihan Dinç ile katılan Başkan Dinç, sanatsal faaliyetlerde bulunan çocuklara ve onları teşvik eden ailelerine teşekkür etti. Dinç, Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi projesinin Türkiye’de ve Dünyada iddialı bir Çocuk Projesi olduğunu belirterek “ İlerleyen zamanlarda yavrularımız ile ilgili ortaya çıkartacağımız projeler sizleri hayretlere düşürecek. Masal Müzemiz yılsonuna bitecek inşallah. Gemi Kütüphanemiz, göl projemiz ile birlikte devam ediyor.” dedi.

Çocuklar için çok farklı bir dünya hazırladıklarını ifade eden Dinç, “Yavrularımız o dünyadan hiç bir zaman ayrılmak istemeyecekler. Büyüdüklerinde de o dünyanın hayali ile geleceği kurgulayacaklar. Biz geleceği inşa ediyoruz. Bu ülkenin, Müslüman Türk dünyasının geleceğini inşa ediyoruz. Daha farklı etkinliklerle de bu iddiamızın ne kadar güçlü bir iddia olduğunu göreceğiz inşallah. Çankırı’daki çocuklarımızın ayrıcalıklı olmasını istiyoruz. Sadece yetenekleri ile değil tüm donanımları ile bulunduğu her noktaya, her makama, her zamana mühür vuracak noktaya gelmeleri bizim çocuklarımız ile ilgili en büyük hayalimiz. Yavrularımız, hem geleceği inşa edecekler hem de zamanın akışını değiştirecekler. Bunu sevgili velilerimiz ile hep birlikte inşa edeceğiz.” diye konuştu.  




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER