Çankırı’nın Meşhur Çekme Helva Kültürü Yaşatılıyor

Geleneksel değerleri yaşatmaya devam eden Çankırı Belediyesi, yöresel sofra kültürünün önemli bir tatlısı olan çekme helva yapımını nesillere aktarmaya devam ediyor.

Çankırı’nın Meşhur Çekme Helva Kültürü Yaşatılıyor
 Çankırı’nın Meşhur Çekme Helva Kültürü Yaşatılıyor
Geleneksel değerleri yaşatmaya devam eden Çankırı Belediyesi, yöresel sofra kültürünün önemli bir tatlısı olan çekme helva yapımını nesillere aktarmaya devam ediyor

Çankırı’nın yöresel sofra kültürünü yakından inceleyen ve şehrimize konuk olan misafirlerin hayranlıkla izlediği ve çok beğendiği çekme helva, bu kez Çankırı Belediyesi Abdulhalik Renda Mahallesi Hanımlar Lokali’nde yapıldı. Lokalde bir araya gelen kadın kursiyer ve üyeler un, tereyağ, şeker ve suyu kavurup soğuttuktan sonra karşılıklı çekerek çekme helva yapımını gerçekleştirdi.  Elden ele geçen kış tatlısı tel tel ayrılıp kıvama gelen çekme helva,  birlik ve beraberliğin sembolü olarak herkese dağıtıldı.  

Çekme helva yapımının çok meşakkatli ama bir o kadar da ortak yapılan bir tatlı olduğu için birlik ve beraberliğin en iyi örneklerinden olduğunu belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç,  geleneksel değerlerimizin tarihi mekânlarda ve belediyenin diğer sosyal birimleri bünyesinde yaşatılmaya devam ettiğini belirtti.  Dinç, soğuk kış günlerinin geleneksel tatlısı ve eğlencesi olan çekme helvanın yerel kültürün parçası diğer değerler gibi kuşaktan kuşağa aktarılması için gayret ettiklerini ifade etti. 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109