ÇANKIRILILAR BAHAR KAHVALTISINDA BİR ARAYA GELDİ

İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfımızın Geleneksel Bahar Kahvaltısı, Çankırı Valisi Mesut Köse’nin katılımıyla Sabancı Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi.

ÇANKIRILILAR BAHAR KAHVALTISINDA  BİR ARAYA GELDİ
ÇANKIRILILAR BAHAR KAHVALTISINDA  BİR ARAYA GELDİ

İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nın Geleneksel Bahar Kahvaltısı, Çankırı Valisi Mesut Köse’nin katılımıyla Sabancı Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi.
Her yıl geleneksek olarak düzenlenen geliri eğitim gören öğrencilere verilen burslara kaynak olarak kullanılacak olan İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı “Geleneksel Bahar Kahvaltısı” Beykoz Sabancı Öğretmen Evi’nde yoğun katılımla yapıldı.


21 Mayıs 2017 Pazar günü Sami Soydal’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Çankırı Vakfımız “Geleneksel Bahar Kahvaltısı”na Çankırı Valisi Mesut Köse ile birlikte, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet OKUR, CHP Parti Meclis Üyesi ve 24. Dönem İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Beykoz CHP İlçe Başkanı Mahir Taştan, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, TRT Sanatçısı Zehra Ganioğlu, Vakıf ve ÇANDEF yönetim kurulu üyeleri, STK ile bölge, birlik ve dernek temsilcileri, muhtarlar ile davetliler katıldı.




BAŞBAKAN YILDIRIM OPERASYONU ÇANKIRI ILGAZ’DAN YÖNETTİ
Çankırı’da göreve başlayalı bir yıl olduğunu hatırlatan Çankırı Valisi Mesut Köse, Çankırı’ya atanmış olmakla kendisini şanslı hissettiğini, geçen zamanının kendisini haklı çıkardığını kaydederek, organizasyon için Vakıf yönetimine teşekkür etti.
Göreve başladığı günlerde kalkışılan darbe girişimi sırasında Başbakan Binali Yıldırım’ın operasyonu Çankırı Ilgaz’dan yönettiğini, kalkışma nedeniyle başlatılan FETÖ operasyonu kapsamında Çankırı’da 500 civarında işlem yapıldığını, idari işlemlerin kendilerince adli işlemlerin ise adalet teşkilatı tarafından yürütüldüğünü kaydetti.
Çankırı’da kamu tarafında yürütülen hizmetler hakkında da bilgi veren Vali Mesut Köse, Tuz Mağarası çalışmalarının Çankırı Belediyesi tarafından yürütüldüğünü, 15 Temmuz Ilgaz Tüneli’nin bölgenin turizmine olumlu katkısının şimdiden özlendiğini kaydetti.

İSTANBUL’DAKİ 300 BİNİN ÜZERİNDEKİ ÇANKIRILIYA REHBER OLUYORUZ
Beykoz Sabancı Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen İstanbul Çankırı Vakfı “Geleneksel Bahar Kahvaltısı”nın açılış konuşmasında ÇANDEF ile birlikte İstanbul’daki 300 binin üzerindeki Çankırılıya rehber olmaya çalıştıklarını söyleyen İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sami Soydal, maddi manevi destekleri ile 300’ün üzerinde üniversite öğrencisine burs verilmesine vesile olan yardımsever hemşerilerine teşekkür etti.
ÇANKIRI REHBERİ PROJESİ ÇALIŞMALARA DESTEK OLALIM
Vakıf kurucusu eski Bakan Nevzat Ayaz ve eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın selamlarını ileterek sözlerine devam eden Soydal, Vakıf ve Federasyon işbirliği ile 11 Haziran’da iftar programı düzenleneceğinin, davetiyelerin vakıf, federasyon, birlik ve derneklerden temin edilebileceğinin altını çizip, esnaf ve iş adamı hemşerilerinden Vakıf tarafından yürütülen Çankırı Rehberi projesinde yer alarak çalışmalara destek olmalarını istedi.

“BÜYÜK ÇANKIRI İFTARI”NA HAZIRLANIYORUZ
Çankırı Vakfımız tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Bahar Kahvaltısı”nda hemşerileri ile bir araya geldiklerini kaydeden İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, yine geleneksel hale getirdikleri “Büyük Çankırı İftarı”na hazırlandıklarının altını çizerek, hemşerilerinin Ramazan ayını tebrik etti.
HEP BİRLİKTE YURT YAPMANIN YOLUNU BULUNMALIYIZ
Vakıfın etkinliğine katılmaktan onur duyduğunu davet edildiği için teşekkür ettiğini ifade eden CHP Parti Meclis Üyesi ve 24. Dönem İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Vakıf ve Federasyon işbirliği ve kurumların da desteği ile yurt sorununa çözüm bulunması talebini dile getirerek, eğitim gören Çankırılı gençlerin sokaklara düşmemesi, ele güne muhtaç olmamaları için yurt yapmanın yolunun hep birlikte bulunması gereğini altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2017, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109