Çankırılılar 2. Kez Sılada Buluştu

Maltepe Çankırılılar Derneği’nin düzenlediği Çankırı gezisi 600 kişilik katılım ile gerçekleşti.

Çankırılılar 2. Kez Sılada Buluştu
Çankırılılar 2. Kez Sılada Buluştu

Maltepe Çankırılılar Derneği’nin düzenlediği Çankırı gezisi 600 kişilik katılım ile gerçekleşti.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, bu yıl ikincisi düzenlenen Büyük Çankırı Buluşması etkinliğine katılan hemşerilerinin sıla özlemini giderdi. Maltepe Çankırılılar Derneği’nin düzenlediği Çankırı gezisine katılan 600 hemşerisini karşılayan Başkan Dinç, Çankırı’ya kazandırdıkları değerlerden ve projelerden bahsetti. 



 Dinç, “Sizler Misafir Değil Ev Sahibisiniz” 

İstanbul’da yaşayan Çankırılılar,  Maltepe Çankırılılar Derneği Başkanı Zeynettin Aydın Başkanlığında Çankırı’nın doğa, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yer aldığı merkez ve ilçelerini kapsayan ‘Büyük Çankırı Buluşması’ adıyla düzenlenen geziye katıldı. Konuklarını Tarihi Çamaşırhane’de karşılayan Dinç, “Farklı yerlerden gelen yerli ve yabancı konuklarımızı Türk islam kültürünün mayalandığı, Anadolu’nun adeta bir özeti olan şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizi de şehrimizde ağırlamak ve onların sıla hasretini bir nebze olsun dindirmek bize de iyi geliyor. Sizler misafir değil ev sahibisiniz. Böylesine güzel etkinlikler sayesinde hemşehrilerimizin hem memleketlerinde hasret gidermelerini hem de birlik ve beraberliğimizin perçinlenmesini sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.   
Dernek Başkanı Zeynettin Aydın da  “Çankırı’ya her adım attığımızda Çankırı’da büyük ilerlemeler görmek, geliştiğine şahit olmak bizleri daha da mutlu ediyor. Başkanımızın şehrimizin geleceği için gösterdiği gayret takdir edilecek türden. Kendisine hem bizi ağırladığı hem de şehrimize iyi baktığı için canı gönülden teşekkür ediyoruz.” dedi.  


İki gün boyunca gezi programına katılan konuklar, Çankırı’yı tanıma fırsatı buldu. Başkan Dinç ile bir araya gelen konuklar daha sonra Tuz Mağarası, Çankırı Kalesi, Cam Seyir Teras, Uçak Kütüphane, Recep Tayyip Erdoğan Parkı, Çivitçioğlu ile Buğday Pazarı (Hazımiye) Medreselerini gezdi. 












YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109