Çankırı'da Maaşını Alamayan İşçiler D -100 Karayolunu Kapattı

Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinde üretim yapan seramik fabrikasında çalışan yaklaşık 100 işçi, ağustos maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile bu Sabah işbaşı yapmayarak, D -100 Karayolu'nu trafiğe kapattı.

Çankırı'da Maaşını Alamayan İşçiler D -100 Karayolunu Kapattı
Çankırı'da Maaşını Alamayan İşçiler D -100 Karayolunu Kapattı

Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinde üretim yapan seramik fabrikasında çalışan yaklaşık 100 işçi, ağustos maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile bu Sabah işbaşı yapmayarak, D -100 Karayolu'nu trafiğe kapattı. Eylem nedeniyle karayolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Polislerin işçileri ikna etmesi üzerine yol bir süre sonra trafiğe açıldı

İşten çıkarılma korkusu ile isimlerini vermek istemeyen işçiler eylemle ilgili şu açıklamayı yaptı: "7 aydır maaşlarımızı alamıyoruz, bu yüzden sürekli eylem yapıyoruz. Karşımızda bizimle muhatap olacak kimse yok. Ne kaymakam ne de vali bir gün gelip de, halimizi, hatırımızı sormadı. AK Parti Milletvekili İdris Şahin geldi. Maaşlarımızı alamadığımızı bile bile, bize çalışın kardeşim, bir gün olur alırsınız, dedi. Biz 6 aydır maaş alamıyoruz.

Sayın İdris Şahin'e buradan soruyoruz, kendisi 6 ay maaş alamasa şu anki görevini devam ettirir mi? Biz evimizden, eşimizden, çocuklarımızdan olduk. Çocuğumuzu okula yazdırdık, ayakkabısını alamadık, üzerine bir tane önlük alamadık. Bizim bu çektiğimiz sefilliğin cevabını başbakandan, cumhurbaşkanından ve diğer yetkililerden bekliyoruz. Bize kimse sahip çıkmadı. Buraya kocaman bir fabrika koydular, sonunun ne olacağını kimse düşünmedi. Devlet teşvikli yapıldı, dediler. Fabrikaya malzemeyi çektiler, daha sonra bu malzemeyi tekrar Söğüt seramiğe taşıdılar.

TBMM'ye çıktık dosyalarla, şuan ki cumhurbaşkanımız dosyaları aldı ilgileneceğini söyledi ama hiçbiri ile ilgilenilmedi. Grev yapmadan paramızı alamıyoruz. Şimdi de yolu kestik. Polislerin zoru ile yolu tekrar açmak zorunda kaldık. Biz paramızı almak istiyoruz." dediler

Konuyla ilgili fabrika yöneticileri açıklama yapmak istemedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 18:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kızılırmak
Kızılırmak - 6 yıl Önce

Ahhh Çankırılım ahh ne diyelim ki size şimdi de fabrika kapanmak üzere hükümet verir paranızı artık.

SIRADAKİ HABER

banner110

banner109