Çankırı’da Lastik Fabrikası Üretime Başladı

Çankırı’ya Türk-Japon ortaklığı ile ciddi bir yatırım hamlesi gerçekleştiren Sumitomo Rubber AKO Lastik firması, yaptığı deneme üretimi ile Çankırı’da ilk lastiği üretti.

Çankırı’da Lastik Fabrikası Üretime Başladı
Çankırı’da Lastik Fabrikası Üretime Başladı

Çankırı’ya Türk-Japon ortaklığı ile ciddi bir yatırım hamlesi gerçekleştiren Sumitomo Rubber AKO Lastik firması, yaptığı deneme üretimi ile Çankırı’da ilk lastiği üretti.

Yakınkent Organize Sanayi Bölgesine yapılan fabrikada gerçekleştirilen deneme üretiminin açılışına; Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Ak Parti Milletvekili Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Sumitomo Rubber Industries Onursal Başkanı Bay Mino, şirketin CEO’su Norifumi Fujimoto, Türk ortağı AKO Lastik Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan şirketin Onursal Başkanı Bay Mino, personeline ve özellikle Milletvekili Hüseyin Filiz’e teşekkür ederek başladığı konuşmasını fabrikanın tam kapasite üretime Temmuz ayında başlayacağı müjdesi ile devam ettirdi. Deneme üretim aşamasına geldiklerini belirten Bay Mino, seri üretime geçilmesinin ardından fabrikanın günlük 4 bin lastik üretecek kapasiteye ulaşacağını belirterek 2019’da günlük 30 bin lastik üretimini hedeflediklerini açıkladı. Ayrıca, üretilen lastiklerin büyük çoğunluğu Avrupa’ya ihracatı yapılarak önemli bir görevi yerine getirmek ve çevresine kök salmış bir şirket olarak bölgenin bir numarası olmayı amaçladıklarını ifade etti.



Made In Çankırı


Lastik pişirme makinelerinden birinde deneme üretiminin gerçekleştirilmesi için protokol eşliğinde düğmeye basıldı. Lastik pişirme işleminin tamamlanması heyecanla beklenirken; duygularını ifade eden Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı’da üretilecek ilk lastik için düğmeye basmaktan onur duyduğunu belirterek “Ne mutlu Çankırılılara! Artık, Çankırı’yı kimse tutamaz!” diyerek mutluluğunu ifade etti. Bir hayali gerçekleştirdiklerinin altını çizen Milletvekili Hüseyin Filiz, büyük gayretler ve iknalar sonucunda bu yatırımı getirdiklerini belirterek “Biz elimizi taşın altına koyduk, büyük riskler aldık; onlar da yatırımı Çankırı’ya getirdiler. Hepsine gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum. Çankırı’nın yolu açık, bundan sonra Çankırı’yı kimse tutamaz!” diye konuştu.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ise “Bugün sadece Çankırı için değil ülke için büyük bir yatırıma şahit oluyoruz.”değerlendirmesinde bulundu.

Kapanış konuşmasını yapan Bay Fujimoto, Türkiye’nin 2023 vizyonu yolunda şirketimizin büyük katkılar sağlamasını hep birlikte hedefleyelim temennisinde bulundu.

Protokol, 15 dakikalık lastik pişirme işleminin ardından Çankırı’da üretilen ilk lastiğe imza atarak anı fotoğrafı çektirdi.

Şu anda yaklaşık 300 kişinin çalıştığı fabrika, Temmuz ayında geçilecek seri üretim aşamasında yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayacak. Fabrikanın nihai olarak tam kapasiteye ulaşmasının ardından 2000 kişinin çalışacağı bir yer olacağı da bildirildi.






Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2015, 21:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109