Çankırı'da İlk Mobil Karakol Ilgaz'da Hizmete Girdi

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ilgaz’da hizmete sunulan Çankırı'da ilk Mobil Asayiş Jandarma Karakolu’nu inceledi.

Çankırı'da İlk Mobil Karakol Ilgaz'da Hizmete Girdi
Çankırı'da İlk Mobil Karakol Ilgaz'da Hizmete Girdi

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan,  Ilgaz’da hizmete sunulan Çankırı'da ilk Mobil Asayiş Jandarma Karakolu’nu inceledi.

Ilgaz YIldıztepe’de Resmi Kurum Binası’nda incelemelerde bulunmak ve Doruk Mevkii’nde yapımı tamamlanan telesiyej hattının test sürüşünü gerçekleştirmek üzere Ilgaz’a giden Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ilgaz’da hizmete sunulan Çankırı'da ilk Mobil Asayiş Jandarma Karakolu’nu inceledi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan; “Bugün jandarmamızın önemli bir işlev ve fonksiyon kazandıracak olan bir hizmetini sizinle paylaşmak istiyoruz. Çankırı İl Jandarma Komutanı Albay Halil Altıntaş çağdaş ve modern hizmet anlayışını Çankırı’da vatandaşlarımıza sunmanın gayreti içerisinde. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çankırı İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş Mobil Asayiş Karakol hakkında bilgi vererek, “jandarma Genel Komutanlığı tarafından Çankırı İl Jandarma Komutanlığı’na Mobil Asayiş Karakol tertip edildi. Özellikle turistik bölgelerde ve yol üzerinde bu Mobil Asayiş Karakolu kullanacağız. Aynı zamanda hizmetin yerinde ifa edilmesi kapsamında karakola gelme imkanı olmayanlar için personelimiz aracılığıyla vatandaşın ayağına hizmeti götüreceğiz ve elimizden geldiğince şahısların karakola gereksiz yere intikal etmesinin önüne geçmiş olacağız. Aynı zamanda önleyici kolluk hizmetleri kapsamında Jandarmanın varlığını değişik yerlerde 24 saat esasına göre kullanabilmek maksadıyla son derece teknik donanıma sahip olan bir araç Çankırı’ya kazandırılmış oldu. Teknik araç gereç olarak; bilgisayar donanımımız,  arka tarafta yatak, en arkada da tuvalet ve lavabo bölümü mevcut. Aynı zamanda ön, arka kamera sistemiyle sürekli kayıt yapılabilecek bir şekilde tertibatımız mevcuttur. İlimizde sadece bir tane var. Biz de Ilgaz İlçe Jandarma Komutanlığı’na verdik. Özellikle Ilgaz, Yıldıztepe, D100 Karayolu üzerinde ihtiyaç duyulan yerlerde mobil olarak görevlendireceğiz” dedi.




Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2015, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER