Çankırı'da Engellilerin Yaran Gecesi

Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen engelliler yaran gösterisi büyük ilgi gördü.

Çankırı'da Engellilerin Yaran Gecesi
Çankırı'da Engellilerin Yaran Gecesi

Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen engelliler yaran gösterisi büyük ilgi gördü.

Somut olmayan kültür mirasımızın ritüelleri en zengin uygulamalarından birisi olan ve yaklaşık bin yıldır özüne uygun biçimde Çankırı'da yaşatılan yaran meclisini bu kez engelli gençler kurdu. Engelliler Haftası nedeniyle Belediye Engelli Koordinasyon Merkezinin Belediye Yaran Evi'nde düzenlediği yaran gösterisinde engelli gençler, belirli bir disiplin içerisinde yaran kültürünü sundu. Ağırlıklı olarak zihinsel engelli ve down sendromlu gençlerin oluşturduğu yaran gösterisine Belediye Başkanı İrfan Dinç, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ile bazı daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Yaran selamlamasıyla başlayan yaran meclisi, akşam havası,  orta oyunları ve yöresel folklor gösterileriyle gece boyunca devam etti. Yaran gösterilerini engelli gençlerin aileleri de kendilerine ayrılan bölümde ilgiyle izledi.

Engelli gençlere uzun süredir yaran kültürü eğitimi verdiklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Yaran kültürü sadece Türk kültürünün en önemli zenginliklerinden birisi ve özüne uygun biçimde Çankırı'mızda yaşatılıyor. Biz istedik ki bu kültürümüzü engelli gençlerimize de öğretelim. Onların sosyal hayatın içine katılmasını ve sosyalleşmeleri, arkadaşlık, paylaşma gibi duyguları daha yoğun yaşamalarını arzu ettik. Bu gece ne kadar doğru bir iş yaptığımızı da açıkça görmüş olduk. Bir hayli duygulandım ve aslında engelin onlarda değil bizlerin kafasında olduğunu bir kez daha gördük. Bu gençlerimize imkan sağlandığında neler yapabileceklerine şahit olduk." diye konuştu.



FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109