Çankırıda Dev İftar Sofrası

Çankırılıların yoğun ilgi gösterdiği mahalle iftarları, Fuar Yolunda rekor katılımla gerçekleşti.

Çankırıda Dev İftar Sofrası
Çankırıda Dev İftar Sofrası

Çankırılıların yoğun ilgi gösterdiği mahalle iftarları, Fuar Yolunda rekor katılımla gerçekleşti. İftar vaktinin yaklaşması ile Fuar Yolu iftarına akın akın gelen vatandaşların sayısı 10 bini aştı. Vatandaşlar, bir km’lik iftar sofrasında hep birlikte orucunu açtı.

Çankırı Belediyesinin bol katılımlı mahalle iftarları, Buğday Pazarı Fuar Yolu’nda dev iftar sofrasına dönüştü. Genç yaşlı, zengin fakir her kesimden vatandaşın bir araya geldiği iftar sofrası, Çankırı’da nüfusunun % 13’ünü aynı sofrada buluşturdu.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Milletvekilleri Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz ile birlikte tek tek masaları dolaşarak iftar yemeğine katılan vatandaşları selamladı. Kucaklama taşının alt kısmından itibaren bir km uzunluğunda kurulan iftar sofrasına ulusal basın da ilgi gösterdi. Ezanın okunması ve Ramazan ayının top patlatma geleneği ile binlerce kişi Ramazan ayının bereketini paylaştı.

Belediyenin düzenlediği geleneksel mahalle iftarlarında, dev iftar sofralarından biri de 14 Temmuz 2015 Salı günü Atatürk Bulvarı’na kurulacak.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2017, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER