Çankırı’da Bir İlk: “Bir Tatil Eğlencesi”

Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezinde gerçekleştirilen "Bir Tatil Eğlencesi" programı ile Bilim-Zekâ-Sanat Atölyeleri eğlenceye dönüştü.

Çankırı’da Bir İlk: “Bir Tatil Eğlencesi”
 Çankırı’da Bir İlk: “Bir Tatil Eğlencesi

Çankırı Belediyesi tarafından 1-5 Şubat 2016 tarihleri arasında Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezinde gerçekleştirilen "Bir Tatil Eğlencesi" programı ile Bilim-Zekâ-Sanat Atölyeleri eğlenceye dönüştü.

Bilim-Zekâ-Sanat Atölyeleri Eğlenceye Dönüştü, Eğitim Koordinatörü KILIÇ; “Büyük şehirlerde çocuklar için hangi imkânlar varsa, Belediye Başkanımız İrfan DİNÇ ve ekibi sayesinde Çankırı’da da olmaya başlamıştır.”dedi.

 60 çocuğun faydalandığı beş günlük programın her günü dolu dolu geçti. Her gün hareketlendirici oyunlarla başlatılan etkinlik kapsamında çocuklarda motivasyon ve dikkat sağlandı. Zekâ Oyunları Atölyesinde; Soma Küpleri, Mangala, Q-Bitz, Tangram, Mikado, Yılan Küp gibi oynanan oyunlarla çocuklar eğlenceli vakit geçirirken bilişsel gelişimlerine de katkıda bulunuldu. Bilim Atölyesinde ise eğlenceli bilimsel deneyler, bilim gösterileri, robot çalışmaları ve bilim temelli üretim çalışmaları yapıldı. Sanat Etkinlikleri Atölyesi kapsamında da çocukların hayallerini işin içine katarak estetik yeteneklerini ve el becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yer aldı.
Çocukların yaptıkları çalışmalara konuk olarak katılan Belediye Başkanı İrfan Dinç; “Çankırı’da yine bir ilki gerçekleştirdik ve farklı bir etkinlikle çocuklarımızı buluşturduk. Çocuklarımızın eğitimi bizim için son derece önemli. Benim şehrimin çocukları donanımlı olmalı; kendini geliştirmeli. Yeter ki onlar öğrensinler, bol bol okusunlar. Bizler her türlü imkânı sağlamaya hazırız. İlerleyen zamanlarda da çocuklarımız için büyük planlarımız ve projelerimiz var.” şeklinde konuştu.
Eğitim Koordinatörü Taner KILIÇ ise; “Bilim, zekâ ve sanat çalışmalarını bu etkinliğimizde bir araya getirerek çocuklarımıza sunduk. Büyük keyif aldılar. Unutamayacakları bir hafta geçirdiler. Bu imkânı çocuklarımıza sağlayan Belediye Başkanımız Sayın İrfan Dinç ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Başkanımız eğitim alanındaki tüm fikirlerimize hep destek oldu, bizleri teşvik etti. Kendisi Çankırı eğitimi adına büyük bir şanstır. Şunu özellikle belirtmek isterim ki; büyük şehirlerde çocuklar için hangi imkânlar varsa, Belediye Başkanımız İrfan DİNÇ ve ekibi sayesinde Çankırı’da da olmaya başlamıştır.” diyerek görüşlerini paylaştı.
Etkinliğe katılan öğrencilere programın son günü sertifikaları da verildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109