Çankırı Yöresel Yemek Yarışması

Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen “Yöresel Yemek Yarışması” elemeleri devam ediyor.

Çankırı Yöresel Yemek Yarışması
Çankırı Yöresel Yemek Yarışması

Belediyenin Yöresel Yemek Yarışması Elemeleri Devam Ediyor.

Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen “Yöresel Yemek Yarışması” elemeleri devam ediyor.

Çankırı’nın olmazsa olmazı yemek kültürünün tanıtılması ve kuşaktan kuşağa aktarılması amacıyla Belediye Hanım Lokalleri’nde gerçekleştirilen yöresel yemek yarışması ön elemeleri Aksu Hanımlar Lokali ve Gülbahar Hatun Hanımlar Lokali’nde tamamlandı. Beş ayrı kategoride yarışan katılımcılar, Çankırı’nın yöresel yemek lezzetlerini iyi bilen hanımlardan oluşan jüri karşısında hazırladıkları lezzetleri beğeniye sundu.


İki ayrı lokalde tamamlanan yarışmada güveç dalında Zeliha Kanikli, Nurgül Akyol; Etli Yaprak Sarması’nda Ünzile Aktaş ile Hatice Metin; Yazma Çöreği dalında Suzan Bağdinli ve Ayşegül Baş; Höşmerim’de Reyhan Eskisucu, Ayşen Gökçe; Yumurta Tatlısı kategorisinde ise Şükran Yılmaz ile Serap Şan katıldıkları lokalden birinci olarak finale katılmaya hak kazandı.

Yöresel Yemek Yarışması bakır ve toprak kaplarda yapılan sunumlarla da otantik havasını korudu. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği yarışma, söylenen maniler ve  yöresel oyunlarla renklendi. Çankırı kültürünü anlatmak ve tanıtmak için yarışmaya katılan tecrübeli kadınlara gençler de rakip oldu.

Yarışma, Kırkevler ve Abdulhalik Renda Mahallesi Hanım Lokalleri’nde yapılacak elemelerle finale kalacak birincilerini belirlemeye devam edecek.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2014, 17:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109