Çankırı Vakfı Mustafa Alpay'ı ağırladı

Çankırı Vakfı tarafından düzenlenen kütüphane sohbetlerinin bu haftaki konuğu Milat Gazetesi yazarı ve Beka Derneği Genel Başkanı Mustafa Alpay oldu.

Çankırı Vakfı Mustafa Alpay'ı ağırladı
Çankırı Vakfı Mustafa Alpay'ı ağırladı


Çankırı Vakfı tarafından düzenlenen kütüphane sohbetlerinin bu haftaki konuğu Milat Gazetesi yazarı ve Beka Derneği Genel Başkanı Mustafa Alpay oldu.

Çankırı'nın, İstanbul'daki Çankırılıların gelişimine, kaynaşmasına ve güçlenmesine katkı sağlamayı ve İstanbul'da eğitim gören öğrencilerine sahip çıkmayı kendisine amaç edinen Çankırı Vakfı'nın Kütüphane Sohbetleri'nde bu haftaki konuğu Beşeri ve İktisadi Kalkınma (BEKA) Derneği Başkanı Mustafa Alpay oldu.

'Gençliğin Saha Tecrübesine İhtiyacı Var'

Çankırı Vakfı Gençlik Kolları üyeleri ve üniversite gençlerinin yoğun ilgi gösterdiği programda

gençlik ve sivil toplum ilişkisini anlatan Mustafa Alpay; "Gençlerin saha tecrübesine ihtiyacı var. Mezun olduklarında gençlerden olanların da en az 2-3 yıllık tecrübe sahibi olması isteniyor. Halbuki gençlerimize üniversite okuduğu sırada meslekleri ile alakalı olarak saha tecrübesi edinme imkanı verilse  mezun olduklarında iş bulma imkanları ve mesleklerinde uzmanlaşmış olmaları daha muhtemel. ankara escort Dolayısıyla ben gençlerimize üniversite okudukları yıllarda sivil toplum kuruluşlarına devam etmelerini ve meslekleri ile alakalı alanlarda kendilerini geliştirerek saha tecrübeleri edinmelerini öneriyorum."

GENÇLERİMİZE BÜYÜK SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Gençlerimize tarihimizden gelen büyük bir sorumluluk düştüğünü söyleyen BEKA Derneği Genel Başkanı Mustafa Alpay; "Bizler çok önemli bir medeniyetin temsilcileriyiz. Üzerimize düşen çok büyük sorumluluklar olduğunu asla unutmamalıyız ve mazlum, mağdur coğrafyalarda bizleri bekleyen insanlara el uzatabilmek için işlerimizi çok iyi yapmalıyız. İktisaden kalkınırken manevi kalkınmamızı da asla ihmal etmemeliyiz." açıklamasında bulundu.

Gençlerin büyük ilgi gösterdiği program sonunda Çankırı Vakfı Genel Sekreteri Âli Karaabalı'ya teşekkür eden Alpay; " Değerli dostum Ali Karaabalı'ya bizlere gençlerle buluşma fırsatı verdiği için teşekkür ederim. Burada gençlik adına çok güzel hizmetler yapılıyor. Ali Bey Maşallah Çankırı sevdalısı. İnşallah Çankırı'ya daha büyük hizmetler yapacaktır."

Çankırı Vakfı Genel Sekreteri Ali Karaabalı ise Mustafa Alpay'a teşekkür ederek; "Kütüphane sohbetlerimizin bu haftaki konuğu değerli arkadaşım BEKA Derneği Başkanı  Mustafa Alpay oldu. Ben bizi kırmayarak buraya geldiği için ve gençlerimizle gerçekleştirmiş olduğu verimli sohbet için kendilerine teşekkür ediyorum. Kütüphane sohbetlerimiz her hafta değerli katılımlarla devam edecek inşallah. Gençlerimize Çankırı Vakfı olarak hizmet etmeye ve onlara yardımcı olmaya gayret edeceğiz" dediler.

Programın ardından soru soran Çankırılı gençlere kaleme aldığı Türkiye’nin Gençlik Politikaları kitabını hediye eden Başkan Mustafa Alpay,  kurulmakta olan Çankırı Vakfı kütüphanesine de ilk  kitap olarak kitabını imzalayarak hediye etti.

Çankırı Vakfı Genel Sekreteri Âli Karabalı günün anısına Mustafa Alpay'a teşekkür plaketi takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2022, 23:05

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109