Çankırı Vakfı, Eğitim Gönüllüleri Boğaz’da İftarda Buluştu

Çankırı Vakfı, Çankırılı üniversite öğrencilerine eğitim bursu veren Çankırı Vakfı, bağışçıları ve Çankırı’nın duayenlerini iftarda buluştu

Çankırı Vakfı, Eğitim Gönüllüleri Boğaz’da İftarda Buluştu
 Çankırı Vakfı, Eğitim Gönüllüleri Boğaz’da İftarda Buluştu

 Çankırı Vakfı, Çankırılı üniversite öğrencilerine eğitim bursu veren Çankırı Vakfı, bağışçıları ve Çankırı’nın duayenlerini iftarda buluştu

“Aydınlık Bir Ülke İçin Sizde Bir Öğrenci Okutun” sloganıyla Çankırılı üniversite öğrencilerine eğitim bursu veren Çankırı Vakfı, bağışçıları ve Çankırı’nın duayenlerini iftarda buluşturdu.


Vakıf Başkanı Mustafa Can’ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında düzenlenen Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı iftar programında Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri, Vakıf Mütevelli Heyeti, Çankırı’nın önde gelenleri ve Çankırılı iş insanları buluştu.
 

Üsküdar’dan hareket eden motor ile başlayan tekne ile İstanbul Boğazı Turuyla İftar Programı’na Beşkitaş iskelesinden alınan davetlilerin guruba katılması ile devam edildi. Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı adına Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can ve Ayşe Can’ın karşıladığı, tek tek ilgilenerek sohbet ettikleri İftar Programı Yaren Tv Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Özdemir’in sunumu ile gerçekleşti.

 
Ezanın okunmasıyla birlikte topluca açılan oruç sonrasında Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, yemek duasını yaptıktan sonra protokol konuşmalarına geçildi.


Burs alan öğrenciler adına konuşan Çankırı Vakfı Gençlik Komisyonu Başkanı tarafından eğitim gönüllüsü bağışçılara teşekkür edildi.



Aralarında İyi Parti İstanbul Milletvekili Adayı Ömer Lütfi Özenç ve CHP İstanbul Milletvekili Adayı İsmail Yüksel’in de bulunduğu Çankırılı İstanbul Milletvekili adayları kendilerini de tanıttıkları birer selamlama konuşması yaptı.
 

Eğitime desteğin, burs vermenin Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nın asli işi olduğunun altını çizen İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF)Genel Başkanı Zeynettin Aydın, ÇANDEF’e bağlı derneklerin 800’e yakın burs verdiklerini, burs verme işleminin tek elde toplanmasını planladıklarını, dernekler tarafından verilen bursların da Çankırı Vakfı üzerinden verilmesi için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

 
Tek amaçlarının, hayırseverlerin, eğitim gönüllülerinin tamamen gönüllülük esasına bağlı, eğitim gören üniversite öğrencilerine burs verme amacı ile verdikleri destekler ile başarılı öğrencilerin eğitimini tamamlamalarına destek olduklarını, bu yıl 3 yüz olan burslu öğrenci sayısını dönemleri sonunda 5 yüze çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can, bir başka hedeflerinin de başarılı öğrencilerin yurt dışında eğitim almalarını sağlamak olduğunu kaydetti.



Vakıf Başkanı Mustafa Can, konuşmasında; “Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’mız Boğaz Turu eşliğinde düzenlemiş olduğumuz iftar programımıza teşrif eden ve bizleri onurlandıran tüm dostlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çankırı’mızın medarı iftiharı hemşehrilerimizin katıldığı iftar programımız, birlik ve beraberliğimizin en güzel göstergesi. Yüzlerin güldüğü, öğrencilerimizin mutlu olduğu, birlik ve dirliğimizin daim olduğu nice Ramazanlar diler, Kadir Gecenizi ve Bayramınızı kutlarım” ifadelerine yer verdi.
 

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nın İstanbul Boğazı Turu eşliğinde düzenlediği İftar Programı’na Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı adına Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Can ve Ayşe Can, Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri, Mütevelli Heyeti üyeleri, Vakıf bağışçıları ile birlikte; İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF)Genel Başkanı Zeynettin Aydın, ÇANDEF onursal başkanları Zekeriya Açıkgöz ile Ömer Lütfi Özenç, Çankırı Vakfı Onursal Başkanı Sami Soydal, ÇANDEF Yönetim Kurulu Üyeleri, STK temsilcileri ve Çankırılı iş insanları, Çankırılı THM Sanatçısı Zehra Ganioğllu ile İstanbul’daki Çankırı’nın önde gelenleri katıldı.






 


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER