Çankırı Tuz Mağarası’nın Giriş Ücretleri Belirlendi

Çankırı'da Belediyeye Ait Müzelerin ve Tuz Mağarası’nın Giriş Ücretleri Belirlendi.

Çankırı Tuz Mağarası’nın Giriş Ücretleri Belirlendi
Çankırı Tuz Mağarası’nın Giriş Ücretleri Belirlendi

Çankırı'da Belediyeye Ait Müzelerin ve Tuz Mağarası’nın Giriş Ücretleri Belirlendi.
Çankırı Belediyesi’ne ait müzeler ile Tuz Mağarası’nın ziyaretçi giriş ücretleri belli oldu. Ferit Akalın Radyo ve İletişim Müzesi ile Tarihi Çamaşırhane Müzesi’ni ziyaret etmek isteyen yerli ve yabancı turistler, giriş ücreti olarak kişi başı 3 TL ödeyecek. Öğrenci kimliği olanlar ise 2 TL ile ziyaret edebilecek. Tuz Mağarası’nın giriş ücreti ise tam 7 TL, öğrenci ise 3 TL olarak belirlendi. 

Çankırı Belediyesi’nin restorasyonunu yaparak müzeye dönüştürdüğü mekânlar ile Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in Yer Altı Tuz Şehri Projesini uygulamayı planladığı Tuz Mağarası’nın giriş ücretleri belirlendi. Giriş ücretlerinin temsili ücretler olduğunun altını çizen Başkan Esen, giriş ve çıkışların daha kontrollü bir şekilde yapılmasını sağlamak, müzelerdeki demirbaş eşya ve aksesuarların zarar görmesini engellemek, Çankırı için büyük değer olan mekânları turizm alanında daha aktif hale getirmek için bu uygulamayı başlattıklarını kaydetti. Dünyanın neresine giderseniz gidin müzeler ve önemli mekânlardan belli bir ücret alındığını belirten Esen, “Diğer şehirleri ziyaret ettiğimde küçücük, çok da önemli olmayacak şeyleri bile ücretli hale getirip merak duygusu uyandırdıklarını görüyorum. Bizim şehrimizde o kadar önemli değerler var ki, bunların başında da Tuz Mağaramız geliyor. İnsanlar, elini kolunu sallayarak girdikleri yerleri ya görmeye gelmiyorlar ya da değersizleştiriyorlar. Mekânlarımız yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmeye başladı. Özellikle Tuz Mağaramız büyük ilgi görüyor. Bu ilgiyi de en yüksek seviyeye ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Devir, tasarruf devri. Bu şekilde turistik alanlarımızı hem ciddi bir şekilde hizmete sunacak hem de kendi günlük masraflarını çıkarmalarını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.
Müzelerin Pazartesi günleri hariç her gün 09.00–18.30 saatleri arasında, Tuz Mağarası’nın ise haftanın her günü 09.00–16.30 saatleri arasında ziyaretçi kabul ettiği bildirildi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109