Çankırı Şehitliği'ne ziyaret

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 97. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, şehit aileleri, Kıbrıs ve Kore gazileri, protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş Çankırı Şehitliği'ni ziyaret etti.

Çankırı Şehitliği'ne ziyaret
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 97. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, şehit aileleri, Kıbrıs ve Kore gazileri, protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş Çankırı Şehitliği'ni ziyaret etti.

İstiklal Marşı, Saygı Duruşu ve saygı atışı ile başlayan anma töreni Şehitlik Anıtı’na çelenklerin sunulması ile devam etti. Anma töreninde bir konuşma yapan Vali Vahdettin Özcan, "Tarihine, kahramanlarına hassasiyet göstermeyen milletlerin özgürlük ve bağımsızlıklarını korumaları ve hayatta kalabilmeleri imkansızdır. Kahraman şehitlerimizin aziz hatıralarını canlı tutmak, yüceltmek ve minnet duygularımızı paylaşmak için bugün tüm içtenliğimizle huzurunuzdayız." dedi.

Çankırı Jandarma Komutanlığı adına konuşan Jan. Piyade Üsteğmen Görkem Yatin, "Bugün, 18 Mart Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının haykırıldığı gün. Bugün dünyada Türk adının duyulduğu andan itibaren bayrağımızı yeryüzünün her noktasına taşıyanların üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin onların vefakar torunları tarafından kahramanlıklarıyla yâd edildiği gündür." dedi.



"HEPİMİZİN YÜREKLERİ BİR ŞEHİTLİKTİR"


Şehitlikteki programın ardından şehitleri anma etkinlikleri Çankırı Kız Teknik Lisesi’nin hazırlamış olduğu programla Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti. Programda konuşan Din Kültürü Öğretmeni Talip Keleş, "Hepimizin yürekleri bir şehitliktir. Eğer evlatlarımız vatan aşkı yürekleri olmazsa yalancı ve yabancı aşkların esiri olamaya mahkumlardır. Bugün hala terörle mücadelemiz devam ediyor, bugün burada şehitlerimizin aileleri ile bir aradayız, onlara minnettar olduğumuz dile getirmek istiyorum." dedi.

Program günün anlam ve önemini belirten video gösterimleri ile devam etti. Atatürk Kültür Merkezindeki program Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından hazırlanan "Türkülerle Yazdık Destanımızı" konulu oratoryo sunumu ile sona erdi. Çanakkale Şehitleri'ni anma etkinlikleri çerçevesinde Çankırı Valiliği tarafından Şehit ve Gazi ailelerine Çankırı Büyük Otel’de verilen yemeğin ardından 9 Temmuz 1994 yılında Bitlis kırsalında girdiği çatışma sonucunda şehit düşen Piyade Çavuş İlyas Aldağ’ın ailesi ziyaret edilerek anma programları son buldu.

CİHAN

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2012, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER