Çankırı, Kastamonu ve Sinop EMITT Turizm Fuarı’nda

Çankırı Valisi Mesut Köse İstanbul’da Düzenlenen EMITT Turizm ve Seyahat Fuarı’na Katıldı

Çankırı, Kastamonu ve Sinop  EMITT Turizm Fuarı’nda
Çankırı, Kastamonu ve Sinop  EMITT Turizm Fuarı’nda 

Çankırı Valisi Mesut Köse İstanbul’da Düzenlenen EMITT Turizm ve Seyahat Fuarı’na Katıldı

İstanbul’da 21’incisi düzenlenen EMITT Turizm Fuarı, yerli ve yabancı üst düzey temsilcilerin katılımıyla, Kültür ve Turizm Bakanı  Nabi AVCI tarafından ziyarete açıldı.

EMITT Turizm Fuarı’nda Çankırı, Kastamonu ve Sinop illerini temsilen, Çankırı Valisi Mesut Köse, Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici, Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Kemal Karatatar, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz, Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile turizm dernekleri ve turizm işletmeleri yer aldı. 
Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği ve 70 ülke katılımının sağlandığı fuarda Çankırı, Kastamonu ve Sinop illeri de birbirinden özel tarihi ve kültürel değerlerini ziyaretçilere tanıttı. Ziyaretçilere, illere ait özel tatların yanında kültürel değer taşıyan sunumlar da yapıldı.


Çankırı standı, kaya tuzu meraklılarının akınına uğradı. Doğal taş değirmende öğütülen 200 kg kaya tuzu ziyaretçilere dağıtıldı. Kaya tuzundan imal edilen gece lambalarına da ilgi gösteren ziyaretçilere, ayrıca doğal kızılcık şerbeti ikram edildi. 
Kastamonu standında, ziyaretçilere çekme helva ve birbirinden özel yöresel tatlar ikram edilirken sarımsak, siyez buğdayı, taş baskılı el dokuması ürünler ile tarihi ve kültürel zenginliklerin tanıtımı yapıldı.
 
Kültürel değerleri yansıtan öğelerle donatılan Sinop standında ise, ziyaretçiler tam anlamıyla görsel haz yaşadı. Standı ziyaret edenlere, yöreye ait çeşitli yiyeceklerden Nokul, Boyabat ezmesi, doğal meyve suyu ikram edildi. 
Bu yıl 21’incisi düzenlenen EMITT Turizm Fuarı, 26-29 Ocak tarihleri arasında 4 gün boyunca turizmciler ve ziyaretçiler tarafından gezilebilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109