Çankırı'da Urfa Sıra gecesi büyük ilgi gördü

PEYGAMBERLER DİYARI ŞANLIURFA’DAN YARENLER DİYARI ÇANKIRI’YA KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ’NÜN TEMELLERİ ATILDI…

Çankırı'da Urfa Sıra gecesi büyük ilgi gördü
 Çankırı'da Urfa Sıra gecesi büyük ilgi gördü
PEYGAMBERLER DİYARI ŞANLIURFA’DAN YARENLER DİYARI ÇANKIRI’YA KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ’NÜN TEMELLERİ ATILDI

Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi tarafından düzenlenen Sıra Gecesi Konseri büyük beğeni topladı. 

Çankırı Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonunda gerçekleştirilen geceye Çankırı Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner, Garnizon Komutanı, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Halil Altıntaş, İl Özel İdare Meclis Başkanı Nuri Şeker, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları,  Ak Parti İl Başkanı Celal Kaman, Daire Amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. Tüm Çankırılıları bir araya getiren Urfa Sıra Gecesinde eğlence dorukta yaşandı.

Sıra Gecesi Saz grubunun müthiş performansları adeta türkü şölenine dönüştü. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri gecede Şanlıurfa mutfak kültürünün vazgeçilmez tatlarından çiğ köftede yapıldı. Hazırlanan Çiğ köfteler misafirlere ikram edilirken, zaman zaman söylenen yöresel türkülere vatandaşlarda eşlik etti.

Sanatçı Erdal Merdan’ın seslendirdiği türküler tüm Çankırı halkını coşturdu. Merdan, Nemrudun kızı türküsünü ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ekrem Gerginci ile birlikte söyledi.

 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ekrem Gerginci yaptığı konuşmada; “19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz Sıra Gecesi Programına hepiniz hoşgeldiniz. Peygamberler Diyarı Urfa’dan Yarenler Diyarı Çankırı’ya kardeşlik köprüsünü kurduğumuz Sıra Gecesine Hepiniz hoşgeldiniz.  Bu anlamlı gece dostluk ve kardeşliğin ömür boyu sürmesine vesile olacak olan katılımlarınız için sonsuz teşekkürlerimi sunarım dedi.

Program sonunda sanatçılara Çankırı’nın tuz lambası ve çeşitli tablolar hediye edildi.










YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER