Çankırı'da Cam Seyir Terası'nı 7 Ayda 35 Bin Kişi Ziyaret Etti

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, yaklaşık 7 ay önce hizmete giren cam seyir terasının kısa sürede 35 bin ziyaretçiyi ağırladığını söyledi.

Çankırı'da Cam Seyir Terası'nı 7 Ayda 35 Bin Kişi Ziyaret Etti
Çankırı'da Cam Seyir Terası'nı 7 Ayda 35 Bin Kişi Ziyaret Etti

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, yaklaşık 7 ay önce hizmete giren cam seyir terasının kısa sürede 35 bin ziyaretçiyi ağırladığını söyledi. Çankırı Belediyesince bin 200 metre rakımdaki Çankırı Kalesi'ne inşa edilen 78 metrekare yüzey alanına sahip cam seyir teras, ziyaretçilerine eşsiz bir manzarayı izleme fırsatı sunarken heyecanlı anlar da yaşatıyor.

Çankırı Belediye Başkanı Dinç: "Seyir terasımız şehrin turizmine ciddi manada katkı sağladı. Şehir dışından gelen binlerce insan, Türkiye'nin en büyük yüzey alanına sahip cam terastan Çankırı'yı izledi.” dedi. Türkiye'de son yıllarda cam seyir teraslarının sayısının arttığına işaret eden Dinç, Çankırı Kalesi'ndeki cam seyir terasının yüzey genişliği ile ön plana çıktığını belirtti.


Dinç, cam seyir terası ile şehre farklı bir bakış açısı kazandırdıklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı.

"Bu kadim şehrin güzelliklerini cam terasımızdan seyretmek bir başka oluyor. Yapıldığı günden beri hem şehir içinden hem dışından gelen vatandaşlarımızın ilgisi bizleri çok memnun ediyor. Hususi cam terastan Çankırı’yı seyretmeye insanlarımız akın akın geliyorlar, bu da bizleri çok mutlu ediyor. Seyir terasımız şehrin turizmine de ciddi manada katkılar sağladı. Şehir dışından gelen binlerce insan, Türkiye'nin en büyük yüzey alanına sahip cam terastan Çankırı'yı izledi. Bu da şehrin turizmine katkı sağlaması açısından bizleri çok sevindiriyor." Dedi.

Zeminden yüksekliği 100 metreyi bulan, yelpaze şeklinde tasarlanan, uzunluğu 10 metre 80 santim olan cam seyir terasına, güvenlik görevlisinin gözetiminde kontrollü şekilde aynı anda 30 kişi çıkabiliyor.





Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2018, 13:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109