ÇANDEF Başkan Adayı Hüseyin PİLAVCI’nın üç aylar mesajı

ÇANDEF İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu Başkan Adayı Hüseyin PİLAVCI'nın Mübarek Üç Aylar için mesaj yayınladı.

ÇANDEF Başkan Adayı Hüseyin PİLAVCI’nın üç aylar mesajı
 ÇANDEF Başkan Adayı Hüseyin PİLAVCI’nın üç aylar mesajı 


ÇANDEF  İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu Başkan Adayı Hüseyin PİLAVCI'nın  Mübarek Üç Aylar için mesaj yayınladı.

Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim kurulu başkanı Mustafa CAN, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı yayınladı.

Mübarek Ramazan ayının müjdecisi, uyanış vakti ve üç ayların ilki olan Recep ayının ilk gecesini bugün itibariyle idrak ediyoruz. Manevi ikramlarla dolu vakitler olarak nitelendirebileceğimiz üç aylar, içleri iman nuruyla nurlanmış olanlar için adeta iç âleme yönelebilme ve ruhunu arındırma fırsatıdır.


Bu mübarek aylarda ardı ardına gelen Regaib, Mirac ve Berat Kandillerinde hayatın koşturmacasından sıyrılıp Yaradan’ımızla baş başa kalarak, kendi kendimizi hesaba çekip yüksek idrak seviyesine ulaşmaya çalışırız.


Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) “Receb, Allah-ü Teala’nın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır.” Buyurarak üç ayların önemini vurgulamıştır. Üç aylar muhasebe dönemidir. Mübarek üç aylar, insanların geçmişin muhasebesini yaparak geleceğe azim ve enerji dolu devam etme fırsatı bulabilecekleri, hata ve günahlardan arınıp hayırlı işlere yöneldikleri aylardır.

Bizler, Peygamber Efendimizin sünnetine uygun olarak elimizden geldiği kadar Recep ve Şaban aylarında oruç tutup hayat rehberimiz olan Kuran-ı Kerimi çok okuyarak anlamaya gayret göstermeliyiz. İlahi rahmete fazlasıyla mazhar olan bu zaman diliminde başta Yüce Allah olmak üzere, ailemize, çocuklarımıza ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu hatırlamalı, hatalarımız varsa dönmeli, gönül gözümüzü açarak, sevgi bağımızı ve dayanışma ruhumuzu kuvvetlendirmeliyiz. Bu vesileyle, Üç ayların ülkemize Çankırı'mıza ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

ÇANDEF Başkan Adayı
Hüseyin PİLAVCI

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2018, 11:50

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109