Başkan Esen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Esen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı
 Başkan Esen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutladı
Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Mesai mefhumu gözetmeksizin halkın haber alma hakkı için büyük bir fedakârlık ile çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Esen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“ Yerel ve ulusal basın temsilcilerimizin maddi ve manevi zorlu şartlar altında görevlerini yerine getirdiklerinin farkındayız. Bu yola baş koymak, gönül vermek, sabır göstermek ve maalesef sevdiklerine ayıracağın vakitten tasarruf etmek gazetecilik mesleğinin mayasında var. Bu değerler üzerinde yükselen bir mesleğin yolunun ise hak, hukuk, adalet ve doğruluk olması kaçınılmazdır. Toplumun gelişiminde, yönlendirilmesinde büyük rol oynayan basının, aynı zamanda toplumsal birlik ve beraberliğin sürdürülebilmesinde önemli katkıları da göz ardı edilemez. Bilinçli bir toplumun oluşmasında önemli hamlelerden birisi de doğru ve tarafsız haber akışının sağlanmasıdır. Özellikle pandemi sürecinde internet kullanımının daha da artması ile birlikte bilgi kirliliği ile harmanlanmamış doğru ve tarafsız habercilik anlayışının ve bu anlayış ile hareket eden gazetecilerimizin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anladık. Ahlak, vicdan ve medya etiği ile görevini yerine getiren basın mensubu tüm kardeşlerimizi kutluyorum.

Bu duygu ve düşünceler ile gecesini gündüzüne katarak, mekân ve olay seçmeden halkın haber alma hakkı için azim ve fedakârlık ile çalışan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Ebediyete intikal eden gazetecilerimizi rahmet ile anarken yerel ve ulusal basın temsilcilerimize de mutluluk, huzur ve başarı dolu bir hayat temenni ediyorum.”

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109