Başkan Dinç’ten 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Dinç, mesajında şu ifadelere yer verdi.

Başkan Dinç’ten 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
 Başkan Dinç’ten 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç,  30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Dinç, mesajında şu ifadelere yer verdi.

“30 Ağustos, boğaza demirlenmiş İngiliz zırhlı gemilerini gören Gazi Mustafa Kemal’in büyük arzu ve öngörüsü ile “Geldikleri gibi giderler!” sözünün vukuu bulduğu tarihtir.  Atatürk, bu sözü ile ülkenin tekrar Türk milletinin gücüyle bağımsızlığına kavuşacağını işaret etmiş ve bu kutlu zaferi milleti ile gerçekleştirmiştir. 30 Ağustos, sadece bir ulusun destansı direnişi değil Dünya tarihinin de dönüm noktalarındandır. 

Türk milletinin bağımsızlığını ve özgürlüğünü tüm dünyaya haykırdığı bir günden bu yana tam 95 yıl geçti. Şehit kanları ile sulanarak büyütülen bu kutlu vatan, bugün de dâhili ve harici düşmanlarına karşı aynı mücadeleyi vermektedir. Sabırlı ve değerlerine derin duygularla bağlı milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadeleleri hep devam etmekle birlikte Rabbim bu milleti hep zaferlerle onurlandırmıştır. Hür yaşama idealine tüm iradesi ile sahip çıkan Türk milleti muasır medeniyetler üzerine çıkma hedefine her zamankinden çok daha yakındır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 95. yıl dönümünü kutluyor ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanları ile birlikte ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109