Başkan Dinç’in Kadir Gecesi Kutlama Mesajı

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Dinç’in Kadir Gecesi Kutlama Mesajı

Başkan Dinç’in Kadir Gecesi Kutlama Mesajı

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında ahir zamanın tüm çarpıklığında doğru olan tek şeyin Allah’ın Kitabı ve tüm insanlığın rehberi Kur’an-ı Kerim’in beşeriyetle buluştuğu Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olduğunun müjdelenmesine dikkat çeken Başkan Dinç, bu gecenin müminler için “İlahi af” olarak büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Son zamanlarda İslam dünyasında insanlık için acı ve vahim tablolara sebep olan zulümleri de kınayan Dinç, mesajında şu ifadelere yer verdi:


“Hasretle beklediğimiz Ramazan ayının sonuna yaklaşırken Yüce Allah’ın mübarek Kadir Gecesi’ni bizlere yeniden yaşatmasının sevinci içerisindeyiz. Bu gecenin kutsallığı gönül dünyamıza öyle bir hükmetsin ki; dünyada ve özellikle de İslam coğrafyasında vuku bulan kanlı savaşların, tahammülsüzlüklerin, birbirlerini sömürerek ezen ülkelerin hırs kavgalarının, masum çocukların ölümlerinin, annelerin gözyaşlarının, babaların çaresizliğinin sonu olsun. Bu gece, beşerin gönlünü öyle bir edep ve hidayet kaplasın ki; zulmeden, savaşın bile bir ahlakı olduğunu hatırlasın!


Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve İslam âleminin mübarek Kadir Gecesi'ni kutluyor, bu gecenin dünyadaki tüm savaşların, özellikle de İslam coğrafyasında dinmeyen zulüm, kan ve gözyaşların son bulmasına vesile olarak Allah’ın tüm kulları arasında barış, huzur ve kardeşlik bağlarının yeniden yeşermesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum."

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER