Ataşehir'de Çankırılılar Tuzla Sanatı Buluşturuyor

Ataşehir Tüm Çankırılılar Kültür ve Yardımlaşama Derneği açtığı kursla hamur halindeki tuzdan rölyef ve heykel gibi sanat eserleri üretmeyi öğretiyor.

Ataşehir'de Çankırılılar Tuzla Sanatı Buluşturuyor
Ataşehir'de Çankırılılar Tuzla Sanatı Buluşturuyor

Ataşehir Tüm Çankırılılar Kültür ve Yardımlaşama Derneği açtığı kursla hamur halindeki tuzdan rölyef ve heykel gibi sanat eserleri üretmeyi öğretiyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Renklendirilebilen hamur halindeki tuzun işlendikten sonra 24 saat içerisinde sertleşmesini sağlanan özel işlemden geçirilen malzemeden sanatsal ürünler üretmenin kursu veriliyor.

Çankırı’ya özgü tuz kristallerinin işlenmesi sonucunda değişik sanatlarda kullanmaya başladıklarını vurgulayan ve tuz madenini işleyerek endüstriyel ürün olarak ekonomiye kazandırma çalışmalarını özetleyen Necmettin Türkoğlu, Çankırı merkezli başlattıkları tuzu sanatla buluşturma çalışmaları kapsamında geldiği İstanbul’da şu açkılamaları yaptı:

Ataşehir Tüm Çankırılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nden gelen talep üzerine İstanbul’a geldik. Bu gün ön hazırlıklarımızı yaptık. Malzeme hazırladık ve deneme yaptık. Bundan sonra belli aralıklarla değişik hocalarımız gelerek sanatsal çalışmalardan örnekler verecek.

Tuzla çalışıldığı zamanlar tuzdan çıkan negatif iyonlar akciğeri temizliyor. Hem ruh sağlığız düzeliyor hem de güzel sanatsal eserler çıkartıyoruz. Tuzun içinde çarpışması sonucu maksimum iyon açığa çıkıyor. Ataşehir Tüm Çankırılılar Kültür ve Dayanışma Derneği’ndeki tuzdan sanatsal çalışmalarına herkesi bekliyoruz.


Çankırı tuzu ile yapılan sanatsal ve endüstriyel ürünlere çok ciddi talepler var. Buna inovasyon deniyor. Bir ürünü faydalı hale getirmek. Biz burada bunu yapıyoruz. Burada çocukların mühendislik bilgisi, eğitim ve hayal gücü ile endüstriyel ne yapılabilire gideceğiz.

Ataşehir’deki tüm Çankırıları temsil edecek yeni bir dernek kurduklarını belirten Selami Kaplan; “Erol Tepebaşı ve ben kurucuları arasındayız. Çankırı’nın en önemli özelliği olan tuzu konusunda uzman Necmettin Türkoğl‘nu sanat eserleri üretmek üzere eğitim vermesi için davet ettik. Gençlerimize sanatsal aktivite yapmaları ve tuz madenimizi değerlendirmek amacı ile derneğimizde bu kursu açtık” diye konuştu.

“Çankırı’mızın meşhur tuzu ile sanatı bir araya getirecek bir organizasyon gerçekleştirdik” diyen Ataşehir Tüm Çankırılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği kurucularından Erol Tepebaşı, “Tuz madenini en ince detaylarına kadar bilen Necmettin Türkoğlu, gençlerimize bu konuda eğitim vermek amacıyla bu gün buraya davet ettik. Bu gün ilk çalışmamızı yaptık. Yarın da çalışmamıza devam edeceğiz. Daha sora tuzu sanatla birleştirerek ürettiğimiz ürünleri sergileyeceğiz. Yaptıkları endüstriyel çalışma ile tuzun atık kısımları üretime kazandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.



Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2014, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER