Sigorta Şirketleri, Yapı Kredi Sigorta'nın Peşinde

Türkiye'de büyümeyi hedefleyen İtalyan sigorta şirketi Generali, Yapı Kredi Sigorta'ya talip. Yakında görüşmelerin başlayacağı ve 2013'ün ilk yarısında net bir sonuç çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor

Sigorta Şirketleri, Yapı Kredi Sigorta'nın Peşinde
Koç Grubu'nun vitrine çıkardığı Yapı Kredi Sigorta'ya en ciddi talip bankada olduğu gibi İtalya'dan geldi. İtalya'nın en büyük sigorta şirketi Generali'nin Yapı Kredi Sigorta'yla ilgilendiği iddia ediliyor. Önümüzdeki haftalarda görüşmelerin başlayacağı belirtilirken, 2013'ün ilk yarısında net bir sonuca varılacağı vurgulandı.

BAŞKA TALİPLER DE VAR
Generali'nin ana hissedarı Mediobanca analistleri de böyle bir alımın şirket açısından büyük bir adım olacağını söyledi. Yapı Kredi Sigorta ile ilgilenenler arasında Zurich, AXA ve Asya'dan yatırımcıların da olduğu kaydediliyor. Generali daha önce yaptığı açıklamalarda Türkiye'yi de büyümede öncelikli pazarları arasına aldığını açıklamıştı. Yapı Kredi Bankası 2008'de Yapı Kredi Sigorta'yı satışa çıkarmış ancak, küresel kriz nedeniyle satış durdurulmuştu.

PAZAR PAYINI ARTIRMAK İSTİYOR
Geçtiğimiz yıl yatırımlara hız veren Generali Sigorta, Türkiye'de pazar payını artırmayı amaçladığını açıklamıştı. Şirketin Genel Müdürü Mine Ayhan, Türkiye'nin İtalyan Generali grubunun hedef pazarlarından biri olduğuna dikkat çekerek, "Grup, Brezilya ve Doğu Avrupa'nın yanı sıra Türkiye'de büyümeyi planlıyor. Bu yıl altyapı yatırımlarımızı tamamladık. 2013'te gaza basacağız" demişti.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2012, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER