Çin Borsası'nda ralli bekleniyor

Goldman Sachs ve Citigroup, Çin'in yeni liderlerinin büyümeyi destekleyici önlemleriyle birlikte ülke hisselerinin önümüzdeki yıl ralli yapacağını öngördü

 Çin Borsası'nda ralli bekleniyor
Çin'in yeni liderlerinin  dünyanın en büyük ikinci ekonomisini destekleyici önlemler almasını bekleyen Citigroup Inc. ve Goldman Sachs Group Inc., Çin hisselerinin önümüzdeki yıl ralli yapacağı tahmininde bulundu.

Goldman Sachs analisti Helen Zhu, MSCI Çin Endeksi'nin dünkü kapanışının yüzde 20 üzerine işaret eden 70.6 puan düzeyine çıkabileceğini söyledi. Citigroup'un analistleri Minggao Shen ve Ben Wei de Hang Seng China Enterprises Endeksi'nin yüzde 30 yükselerek 13,550 puana ulaşabileceğini öngördü.

Çin'in iktidardaki Komünist Partisi bu ay 10 yılda bir kez yapılan liderlik değişimine başladı ve partinin genel sekreteri olarak Hu Jintao'nun yerine Xi Xinping'i atadı. Xi, 7 çeyrek üst üste yavaşlamış olan bir ekonomi ve 3. kez ekside tamamlamaya hazırlanan hisse senedi piyasasını kontrol edecek olan yeni nesil liderleri yönetecek.

Çin hisse senedi piyasasının pivot noktasına yaklaştığına dikkat çeken Citigroup analisteri, liderlik değişiminin, ekonomik büyümeyi korumak ve dolayısıyla piyasayı da yeniden derecelendirecek olan önemli reformlar konusunda ümit vaad ettiğini söyledi.

MSCI Çin Endeksi bugün Hong Kong saati ile 13:46'da yüzde 1.3 kazançla 59.67 puanda, Hang Seng China Enterprises Endeksi ise yüzde 1.3 artışla 10,537.72 puanda seyrediyordu. Yuan tabanlı A tipi hisselerin göstergesi Şanghay Bileşik Endeksi de dün Ocak 2009'dan bu yana en düşük seviyesine kadar gerilemesinin ardından bugün erken saatlerde yüzde 0.3 kazanç sağlamıştı.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2012, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER