Borsada, Bıyıklı yabancılar

Fetullahçı Terör Örgütü’nün uluslararası finans kuruluşlarındaki uzantılarının Türkiye ekonomisine ‘'Bıyıklı Yabancılar’' ile darbe yapmaya çalıştığı ileri sürüldü.

Borsada, Bıyıklı yabancılar
Borsada, Bıyıklı yabancılar

Fetullahçı Terör Örgütü’nün uluslararası finans kuruluşlarındaki uzantılarının Türkiye ekonomisine ‘'Bıyıklı Yabancılar’' ile darbe yapmaya çalıştığı ileri sürüldü. Ekonomist Kaan Sarıaydın, Bıyıklı Yabancı’ların birçoğunun FETÖ’cü olduğuna dikkat çekti.

Fettullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi gerçekleştirmeyi planladığı kanlı darbe girişimi milli iradeye toslarken, bu yapının uluslararası finans kuruluşları üzerinde de etkin olduğu ortaya çıktı. Star'ın haberine göre, Türkiye aleyhine olumsuz raporlar hazırlayarak ekonomiye darbe vurmayı planlayan FETÖ’nün, ‘Bıyıklı Yabancılar’ diye tabir edilen yatırımcılarla piyasalarda spekülasyon yaptığı belirlendi. Morgan Stanley Türkiye eski Genel Müdürü ekonomist Kaan Sarıaydın, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye üzerindeki olumsuz tavrına dikkat çekti. Bu yapının ekonomiyi çökertmek adına hummalı bir çalışmaya giriştiğini belirten Sarıaydın “17-25 Aralık sürecinde bunu gördük. Türkiye ekonomisi büyük zarar gördü. Keza darbe girişimi sonrası da ‘Bıyıklı Yabancılar’ denilen, aslında Türk olup yurt dışından alım-satım yapan kişilerin de FETÖ’nün uzantıları olduğu aşikar. Bunlar iyi denetlenmeli” dedi.


S&P, Moody’s ve Fitch gibi kredi derecelendirme kuruşlarının artık dünyada inanılırlılarını yitirdiğini belirten Sarıaydın “Darbe girişiminin ardından S&P, Türkiye’nin kredi notunu düşürerek görünümü negatife çevirdi. Bu kuruluşların artık dünyada ciddi alınır tarafları kalmadı. Moody’s ve Fitch de öyle. Ülkelerin ekonomik durumlarını taraflı olarak değerlendiriyorlar. Ortada oynanan bir senaryo var. Darbe girişimi yapan FETÖ’nün uluslararası kurumlarda uzantıları var. Net bir belge olmadığı için bunu kesin söyleyemiyoruz, ancak tüm yaşananlar buna işaret ediyor” dedi.

TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK FIRSAT OLUŞTU

Yaşanan darbe girişiminin bir fırsata dönüştüğünü de anlatan Sarıaydın “Türkiye şu anda tarihi bir fırsat yakaladı. Devletin içine sızmış FETÖ üyeleri bir bir temizlenmeye başlandı. Ekonomi ve eğitim konusunda yeni reformlar için düğmeye basıldı. Hükümetin söylemlerini gerçekleştirmesi durumunda Türkiye’yi kimse tutamaz. Siyasette barış havası esiyor. Siyasi birliğin ekonomiye de katkısı olacak. Yabancı yatırımcıların güven algısı daha da güçlenecek” dedi.

Kaynak/turkiyegazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109