Çılgın Türkler’den 4 müthiş buluş! "devamı gelecek"

Türkiye’nin tıbbi cihaz konusunda dışa bağımlılığını kırmayı amaçlayan ’Yenileşim, Teknoloji ve Mucit Cerrahlar’ kongresinden 4 proje çıktı Türkiye’nin,tıbbi cihaz konusunda,dışa bağımlılığını,kırmayı amaçlayan,Yenileşim,Teknoloji, Mucit, Cerrahlar kongresinden, 4 proje çıktı

Çılgın Türkler’den 4 müthiş buluş!
Türkiye’nin tıbbi cihaz konusunda dışa bağımlılığını kırmayı amaçlayan ’Yenileşim, Teknoloji ve Mucit Cerrahlar’ kongresinden 4 proje çıktı
Çılgın Türkler’den 4 müthiş buluş!
Yenileşim, Teknoloji ve Mucit Cerrahlar’ kongresinden 4 proje!
YENİLEŞİM, Teknoloji ve Mucit Cerrahlar’ konulu Ege Cerrahi Günleri (2011 ECG), İzmir’de Ege Palas Oteli’nde başladı. Kongre, Türkiye’nin dört bir yanından cerrahları, “Bir fikrim var” diyenleri, buluş sahibi hekimleri bir araya getirdi.
Ödüllü mucit hekimlerden, 2011 ECG Düzenleme Kurulu üyesi Doç. Dr. Ali Doğan Bozdağ, kongreye 19 tasarımın sunulduğunu belirterek, “Kongremize 19 proje geldi. 5’i patent araştırması için Ankara Patent Bürosu’na gönderildi.
Ankara Patent Bürosu 5 projeden 4’üne ’buluş özelliği taşıyor’ onayını ve patent için başvuru hakkı verdi. Türkiye’de bir patent için Ar-Ge harcaması 1 milyon lira olarak hesaplanmış.
Yani kongremiz sadece 4 buluşla Türkiye’ye 4 milyon liralık katma değer kazandırmış oldu. Bu bir milat, devamı gelecek” dedi.

İşte o icatlar!

Opr. Dr. Mustafa Güven’in, ortopedi travma ameliyatlarında, Doç. Dr. Tuğrul Tansuğ ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Ali Doğan Bozdağ’ın şişmanlık ameliyatlarını kolaylaştırma, Karşıyaka Devlet Hastanesi’nden Opr. Dr. Cemal Kara’nın laparoskopik ameliyatlarda, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Murat Sinan Engin’in plastik cerrahide kas hareketleriyle ilgili yaptığı buluşlar tıbbın hizmetine sunulacak.
                        (Vatan)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER