BEYKOZ'DA RAMAZAN COŞKUSU BAŞLIYOR

BEYKOZ'DA RAMAZAN COŞKUSU BAŞLIYOR

BEYKOZ'DA RAMAZAN COŞKUSU BAŞLIYOR
Beykoz Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının getirdiği güzellikleri ilçe sakinleriyle birlikte yaşamak için çeşitli etkinlikler düzenliyor.  

7’den 70’e toplumun tüm kesimlerini bir araya getirecek programlar eski Ramazanların tadını günümüze taşırken Belediyenin kurduğu sokak iftarları ve gönül  sofralarında paylaşmanın huzuru ve sevinci yaşanacak.  Polonezköy ve birçok mahallede ise farklı inançlara sahip vatandaşlar aynı sofrada buluşacak.

Ramazan ayı boyunca ilçenin 25 mahalle ve 20 köyünde her akşam farklı bir mahalle olmak üzere sokak iftarları düzenlenecek. İlçedeki ihtiyaç sahipleri düşünülerek kurulacak olan ve sıcak yemek dağıtımı yapılacak sofralarda dileyen herkes orucunu açabilecek.   

Tarihi Çayır’da 10 bin kişilik iftar

Beykoz Belediyesi’nin mahalle ve sokaklarda düzenlediği iftar programlarının yanı sıra şehit aileleri, gaziler ve ihtiyaç sahipleri ilçe protokolü ile kendileri için kurulan “Gönül Sofraları”nda buluşacak. Tarihi Beykoz Çayırı’nda, ilçedeki il ve yöre derneklerinin katılımıyla 10 bin kişinin aynı anda ağırlanacağı iftar sofrasında dayanışma ve paylaşmanın mutluluğu hep birlikte yaşanacak.   

Çocuklara Özel Eğlenceler

Belediye Meydanı’nda Ramazan ayı boyunca her cuma ve  cumartesi günü çocuklara özel eğlence ve gösteriler düzenlenerek Ramazan’a özgü gelenekler sergilenecek. Özellikle çocukların çok beğeneceği programlar kapsamında Hacivat Karagöz, Nasrettin Hoca, Kavuklu ve Pişekar, Meddah, Jonklör ve büyüklere yönelik ise konserler  yer alacak. Sanatçılar arasında Mustafa Demirci, Mustafa Uğur, Mustafa Cihat, Ertuğrul Erkişi ve Bedirhan Gökçe yer alacak.

Beyaz Masa’dan Yoksullara Yardım Eli

Paylaşma ve kardeşlik ayı olan Ramazan’ın tüm ilçede hissedilmesi için çalışmalar yapan Beykoz Belediyesi sosyal dayanışma çalışmaları kapsamında 10 bin ihtiyaç sahibine içinde temel gıda maddeleri bulunan erzak paketlerinden ulaştıracak. Bayram öncesinde ise yetim ve yoksul çocuklar giysi yardımı ile sevindirilecek.  

 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109