Beykozda Önce seminer sonra nikah

Beykozda Önce seminer sonra nikah

Beykozda Önce seminer sonra nikah
Beykozda Önce seminer sonra nikah  Nikahı kıyılacak çiftlerin aileleri de seminerlere tabi tutulacak


•    Beykoz’da önce seminer sonra nikah
•    Çiftler nikahtan önce seminere katılacak
•    Evlenecek çiftlerin aileleri de seminere katılacak
•    40 yıllık evliler yeni evlilerle buluşacak

Ülkemizde boşanma oranları günden güne artarken Beykoz  Belediyesi,  yeni evlenen  çiftlere yönelik bir uygulama başlattı.  Belediyeye başvurarak nikâh kıydıran çiftlere evliliklerinde rehberlik etmek üzere danışman eşliğinde “Mutlu Evlilik” semineri veriliyor.  
Evlilik çağına gelen bireyler eş adaylarını bulduklarında bir ömür mutlu olma inancıyla   hayatlarını birleştiriyor. Peki ne oluyor da mutlu bir hayat sürmek için çıkılan yol çiftleri adliye kapısına götürüyor? Eşler karşılıklı olarak nerelerde hata yapıyor, ekonomik güçlükler, yeni akrabalar ve çocuklar arasında sıkışan çiftlere evliliklerinde mutlu olmak için neler düşüyor? 

“Evlilik beraber yaşama sanatıdır”

Tüm bu sorulara yanıt vermek ve evli çiftler arasında iletişimi güçlendirmek amacıyla düzenlenen  “Mutlu Evlilik” semineri Beykoz Belediyesi Nikah Salonu’nda her biri 2’şer saatlik toplam 4 seansta tamamlanıyor. Evliliğin sonsuz aşk değil, beraber yaşamayı öğrenme sanatı olduğu vurgulanan seminerde mutlu evlilik için kadın ve erkeğe düşen sorumluluklara değiniliyor. 

Yetişkin her insanın bir eşe ihtiyaç duyduğuna değinilen programda eş seçimi ve ailelerle  iletişimde dikkat edilmesi gereken konulara da değiniliyor. İnteraktif gerçekleşen programı tamamlayan çiftlere katılım sertifikası veriliyor.

Başkan Çelikbilek “Çiftler nikahtan önce seminere katılacak”

Türkiye’de boşanma oranlarının her geçen gün arttığını belirten Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Bu soruna kalıcı çözümler bulmak zorundayız. Nikahtan önce mutlaka seminere katılmalarını bir nevi mecbur tutuyoruz. Konusunda uzmanlar eşliğinde evlilik hakkında görüşmeler yapıyorlar. Huzurlu, mutlu bir ailenin nasıl olacağı hakkında tavsiyelerde bulunuyorlar. Çiftlerimizin yanı sıra ailelerine de seminer vereceğiz. Ayrıca, ilçemizde 40 yılı aşan çiftlerimizi, yeni evlenenlerle bir araya getirmek istiyoruz. ” Dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER