Beykoz’da Her Eve Çöp Bidonu Veriliyor,

Beykoz’da Her Eve Çöp Bidonu Veriliyor,

Beykoz’da Her Eve Çöp Bidonu Veriliyor,
Beykoz’da Her Eve Çöp Bidonu Veriliyor, Sokak Hayvanları Sorunu Azalıyor Konteynırların yol açtığı çevre kirliliğini ortadan kaldırmak, sokak hayvanlarının mahallerde kümelenmesini önlemek üzere Beykoz Belediyesi tarafından başlatılan “Her Eve 1 Çöp Bidonu” uygulamasıyla Gümüşsuyu  Mahallesi’ne  kapalı çöp bidonları dağıtıldı.  

 “Çöplerimizi Bidona Atalım Sokaklarımız Temiz Tutalım” sloganıyla yürütülen proje kapsamında bugüne kadar ilçe genelindeki 7 mahallede toplam 17 bin 672 haneye çöp bidonu dağıtıldı. Açıkta çöp toplanan konteynırlar yerine her eve kapalı çöp bidonu verilen uygulamayla çöp bidonu dağıtılan bölgelerde ana arterler dışındaki konteynırlar kaldırdı.

Gümüşsuyu Mahallesi’nde  vatandaşlarla buluşan ve ilçe sakinlerine çöp bidonlarını teslim eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, daha temiz ve bakımlı sokaklar  için vatandaşlardan uygulamaya sahip çıkmalarını istedi.

Bugüne kadar 7 mahalleye çöp bidonu dağıttıklarını ve uygulamanın meyvelerini almaya başladıklarını belirten Çelikbilek; “Uygulamaya geçtiğimiz mahallelerde çöple ilgili şikâyetlerin ve sokak hayvanlarının azaldığını gördük. Sizlerden istediğimiz dağıtılan çöp bidonlarını Pazartesi,Çarşamba, Cuma günleri çöp araçlarının geçtiği güzergaha çıkarmanızdır.  Bu proje sayesinde kademe kademe ilçedeki çöp sorununu çözeceğiz” dedi. 

Çelikbilek’in mahalle sakinlerine çöp bidonlarını dağıtmasını ardından Temizlik Ekipleri mahalledeki evleri dolaşarak tek tek bidonları teslim etti.  Gümüşsuyu’nda  5 bin 500 bidon dağıtılan proje kapsamında yıl ortasına  kadar ilçedeki 45 bin hanenin tamamına  çöp bidonu dağıtılmış olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER