Türkiye’ye Örnek Atık Getirme Merkezleri

Beykozluların bu noktalara getirdiği ambalaj, giysi, atık yağ, oyuncak, kitap, ilaç, pil, plastik, metal, cam, elektronik ve bayat ekmekler ayrıştırılarak yeniden değerlendiriliyor

Türkiye’ye Örnek Atık Getirme Merkezleri

 Türkiye’ye Örnek Atık Getirme Merkezleri 

Beykozluların bu noktalara getirdiği ambalaj, giysi, atık yağ, oyuncak, kitap, ilaç, pil, plastik, metal,  cam, elektronik ve bayat ekmekler ayrıştırılarak yeniden değerlendiriliyor

Beykoz Belediyesi’nin ilçe genelindeki 19 noktada kurduğu Atık Getirme Merkezleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’ye örnek gösteriliyor. Beykozluların takdir ve ilgiylekarşıladığı merkezler bakanlık mevzuatına girdi. 
“Sıfır Atık” hedefiyle mahalle ve meydanlarda kurulan 19 atık getirme merkezinde 12 farklı atık türü toplanarak temiz, sürdürülebilir çevre ve geri dönüşüme katkı sağlanıyor.Beykozluların bu noktalara getirdiği ambalaj, giysi, atık yağ, oyuncak, kitap, ilaç, pil, plastik, metal,  cam, elektronik ve bayat ekmekler ayrıştırılarak yeniden değerlendiriliyor. 
Türkiye’de Bir İlk 
Türkiye’de belediyecilik alanında yapılan örnek hizmetleri gözlemleyerek örnek hizmet ve uygulamaları belirleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geri dönüşüm alanında tüm belediyelere çalışma yapma zorunluluğu getiriyor. 
Beykoz Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirdiği atık getirme merkezleri bakanlık mevzuatında “Seyyar Atık Getirme Merkezleri”  olarak yer aldı. Seyyar Atık Getirme Merkezleri kurmak için girişimde bulunan belediyeler bu konuda öncü olan Beykoz Belediyesi’ne başvuruyor. 
Konuyla ilgili çalışmalarını sürdüren Beykoz Belediyesi hali hazırda 19 noktada yer alan atık getirme merkezlerini 45 mahallede faaliyete geçirecek. 
2015 Yılı Atık Getirme Merkezi Verileri:  


Ambalaj atık: 108 ton


Giysi: 219 bin 159 adet


Kitap: 18 bin 45 adet


Atık yağ: 9 ton


Bayat ekmek: 1 ton


İlaç: 25 bin 680 adet 


Oyuncak: 61 bin 931 adet 


Atık Pil: 1 ton 


Cam Atık: 4 ton 


Elektronik atık: 1 ton  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER