Tarihi Namazgâh Mehteran ve Dualarla Açıldı

Tarihi Anadoluhisarı Toplarönü Namazgâhı, Ramazan öncesinde, İBB Mehter Takımının gösterisi ve Cuma namazıyla ibadete açıldı.

Tarihi Namazgâh Mehteran ve Dualarla Açıldı
 Tarihi Namazgâh Mehteran ve Dualarla Açıldı

 Tarihi Anadoluhisarı Toplarönü Namazgâhı, Ramazan öncesinde, İBB Mehter Takımının gösterisi ve Cuma namazıyla ibadete açıldı

Yıldırım Beyazıt, Fatih Sultan Mehmet ve askerlerinin namaz kıldığı, sefer için dua ettiği yer olan Tarihi Anadoluhisarı Toplarönü Namazgâhı, Ramazan öncesinde, İBB Mehter Takımının gösterisi ve Cuma namazıyla ibadete açıldı. 
Beykoz Belediyesi tarafından her yıl onarılıp, çevre düzenlemesi ve temizliği yapılarak, vatandaşların yaz aylarında ibadetini yerine getirmeleri için açılan Tarihi Anadolu Namazgâhı, Osmanlı padişahlarından Yıldırım Beyazıt'ın İstanbul'un fethi için 1396'da yaptırdığı Anadoluhisarı Kalesi bitişiğinde yer alıyor.

Kılınan Cuma namazıyla birlikte ibadete açılan tarihi namazgâh, yaz ayları boyunca Cuma namazlarında,  Ramazan ayı boyunca ise Teravih namazlarında açık olacak.
Tarihi Anadoluhisarı Namazgâhı açılışına, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük, Meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve başkan danışmanları katıldı.
İBB Mehter Takımının marşlarının kale burçlarında yankılandığı açılışta, Cuma namazının ardından bugüne kadar İstanbul kuşatmalarına ve İstanbul’un Fethi’ne katılan tüm asker ve kumandanlara da dualar edildi. 

Başkan Çelikbilek: ”Anadoluhisarı Namazgâhı medeniyet mirasıdır”                     

Programda yaptığı konuşmada İstanbul’un Fethi’nin 564. yıldönümünü kutlayan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek,  tarihi namazgâhın bir sembol olduğunu vurgulayarak: “Zamana tanıklık eden tarihsel dokuların korunması ve bu eserlerin gelecek kuşaklara teslim edilmesini fazlasıyla önemsiyoruz. Tarihi yapıların dokusu ve özellikleri bozulmadan bakım ve temizliklerini gerçekleştiriyoruz. Atalarımız ayak bastıkları her yere insanlık ve medeniyet götürmüştür. Anadoluhisarı Namazgâhı bizim için çok önemli bir kültür ve medeniyet mirasıdır. Bu mirasa sahip çıkmak gelecek kuşaklar için de büyük bir sorumluluktur.” dedi.
Beykoz Müftüsü Ali Efe’nin yaptığı açılış duasının ardından kılınan Cuma namazıyla tarihi namazgâh açıldı. Programın sonunda vatandaşlara etli pilav, ayran ve tatlı ikramı yapıldı.
 
Anadoluhisarı Toplarönü Namazgâhı 

Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt, Anadoluhisarı Toplarönü Namazgâhı’nı, İstanbul kuşatması kapsamında 1396’da askerlerin ibadet edebilmeleri için yaptırmıştı. Beyazıt, çetin kış koşulları sebebiyle şehri almayı başaramayınca fetih 29 Mayıs 1453 sabahında Fatih Sultan Mehmet’e nasip olmuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109