Tarihi Kanlıca Yoğurdu Festivalle Tatlandı

Türkiye’nin önemli lezzetlerinden Tarihi Kanlıca Yoğurdu’nun tanıtımı için ilk kez festival düzenlendi.

Tarihi Kanlıca Yoğurdu Festivalle Tatlandı
Tarihi Kanlıca Yoğurdu Festivalle Tatlandı

Türkiye’nin önemli lezzetlerinden Tarihi Kanlıca Yoğurdu’nun tanıtımı için ilk kez festival düzenlendi. Kanlıca Meydanı’ndaki festival kapsamında 5 ton yoğurt ücretsiz dağıtıldı. Programa Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Kanlıca Muhtarı Yusuf Kıroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Beykoz Belediyesi, kökeni yüzyıllar öncesine dayanan Tarihi Kanlıca Yoğurdu’nun adını taşıyan renkli ve eğlenceli bir festival düzenlendi.  İlk kez düzenlenen festival folklör gösterisiyle başladı. Nasrettin Hoca, jonklör, Hacivat-Karagöz ve uzun adam çocuklar için eğlenceli gösteriler yaparken, ücretsiz dağıtılan 5 ton yoğurt yarım saat içerisinde vatandaşlar tarafından tüketildi.

Yağmura rağmen coşku devam etti


Folklör gösterisinin ardından başlayan sağanak yağmur kısa bir süre festivalde zor anlar yaşatırken,  alandan ayrılmayan vatandaşlar festivalin devam etmesini istedi. Ev hanımlarının ve çocukların katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan yarışmalar iptal edilirken, sağanak yağmurun sona ermesinin ardından Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve temsili Nasrettin Hoca, denize maya çalmak için tekneyle Boğaza açıldı. Başkan Çelikbilek, ‘Kanlıca Yoğurdumuz sadece bizler için değil yerli ve yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği, nesilden nesile taşınan bir lezzet markamız. Bu markayı korumak amacıyla ilk kez bir festival düzenledik. Bu etkinliğimiz geleneksel hale gelecektir. Ayrıca ‘Tertemiz Boğaz’ın yanı sıra kardeşlik ve dostluk mesajı vermek için de Boğaza maya çaldık” dedi.

Kardeş Payı oyuncuları ve Suzan Kardeş renk kattı

Kanlıca’da çekimleri yapılan Kardeş Payı dizisinin oyuncularından Ayhan Taş, Kadir Polatçı, Ahmet Dursun ve Ahmet Arslan da festivale katılarak vatandaşlarla birlikte oldu. Gün boyunca Emirgan-Kanlıca arasında ücretsiz tekne turunun yapıldığı etkinlikte sahne alan Suzan Kardeş de Balkan ve Rumeli türküleriyle festivale renk kattı. Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu Suzan Kardeş’e çiçek ve Kanlıca Yoğurdu takdim etti.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109