Şairler ve Öğrenciler Beykoz’da Buluştu

Beykoz Belediyesi, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Celal Aras Anadolu Lisesi işbirliğiyle düzenlenen programda, yeni dönem şairleriyle öğrenciler buluştu.

Şairler ve Öğrenciler Beykoz’da Buluştu
Şairler ve Öğrenciler Beykoz’da Buluştu

Beykoz Belediyesi, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Celal Aras Anadolu Lisesi işbirliğiyle düzenlenen programda, yeni dönem şairleriyle öğrenciler buluştu.

Gençliğe şiiri sevdirmek ve yeni dönem şairlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikte Zafer Acar, Şeref Akbaba, Gökhan Ergün, Aykut Nasip Kelebek, Said Yavuz, Seyfettin Ünlü ve Hayrettin Taylan gibi şairler, öğrencilerle biraraya gelerek tecrübelerini paylaştılar, şiirlerini okudular.

Beykoz Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Şairler ve Öğrenciler Buluşması, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, okul müdürleri ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

Kaşıtoğlu: Yayıncılık Mesleği Bana Büyük Şairlerle Tanışma Fırsatı Sundu

Programda yaptığı konuşmada Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, “Güzel bir şiir ya da yazı yazarsınız, çoğu zaman eserinizi yayınlayacak yayınevi bulamazsınız, edebiyata ve okumaya olan ilgim sebebiyle bu alanda çalışmalarda bulundum. Birçok şiir kitabı yayınladım. Pozitif yayınlarının da sahibiyim. Dünya Şiir Antolojisi’ni yayınladık. Türk Edebiyatı’nda şiir alanında önemli eserleri halkımızın beğenisine sunduk’ dedi.

Beykoz’da bulunan 16 lisenin öğrencileri arasında, en güzel şiir okuma yarışması yapılacağını da müjdeleyen Muharrem Kaşıtoğlu, yayıncılık mesleği dolayısıyla Atilla İlhan, Rıfat Ilgaz, Cemal Süreyya gibi önemli yazar ve şairlerle tanışma fırsatı bulduğunu, bunun torunlarına anlatacağı çok güzel anıları da beraberinde getirdiğini söyledi. Kaşıtoğlu, Nazım Hikmet’in Ben de Müridinim İşte Mevlana adlı şiirini seslendirdi.
Şairlerden Şiir Resitali

Programda tek tek sahneye davet edilen şairler, şiirlerini kendileri okudular. İlk olarak programın en genç şairi Aykut Nasip Kelebek, İmkânsız Aşk ve Seçim Sandığı şiirlerini okudu. Daha sonra sırasıyla Said Yavuz, İçine Kapanık Çocuklar ve Peygamber Duası adlı şiirlerini, Gökhan Ergür, Herkesin İstediği Adam ve Yüz Metre Engelli şiirlerini, Zafer Acar, Fiillerin Ontolojisi isimli şiirini, Hayrettin Taylan, Gitmek Cehennemi Ateşe Vermektir ile Yüreğimin Öğretmeni şiirlerini ve son olarak Şeref Akbaba ise Naat adlı şiiri okudu.

Programda konuşan Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ise “Gençler okuyacakları şiirler sayesinde hayatlarındaki güzellikleri farkederek manevi olgunluğa ulaşırlar, kâmil insan olabilmek için böyle gıdalara ihtiyaç vardır’ diyerek Necip Fazıl’ın Sakarya şiirinin son bölümünü okudu.

Programın söyleşi bölümünde ise Şeref Akbaba’nın moderatörlüğünde, Hayrettin Taylan, Zafer Acar ve Seyfettin Ünlü öğrencilerin yönelttiği soruları yanıtlayarak, şiir ve şairlik tecrübelerini paylaştılar. Gençlere şiir yazmaları tavsiyesinde bulunan şairler, bunun için de okumanın çok önemli olduğunu belirttiler.

Program sonunda konuk şairler, öğretmenler ve öğrenciler toplu fotoğraf çektirdi.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 22:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109